شورای پناهندگان ناروی میگوید که هنوز هم وضعیت بشری در افغانستان با تهدیداتی روبرو است، اما با وجود این، کارمندان زن و مرد این سازمان مستقیماً کمکها را به زنان و مردان این کشور رسانده اند.
ین ایگلند، منشی عمومی این شورا روز چهارشنبه ۱۳ سپتمبر (۲۲ سنبله) در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که این سازمان با وصف معروض بودن با چالشهای متعدد، به مردم افغانستان یاری رسانده است.
ایگلند گفته است: "با وجود مشکلات فراوان، شورای پناهندگان ناروی از طریق پروژههای خود کمکهای اساسی را به مردم ارایه کرده است، اما تیمهای کمکرسانی به طور فزایندهای با کمبود بودجه مواجه اند. برای حمایت از حقوق بشر و اصول بشردوستانه به دپلوماتهای خارجی بیشتری نیاز داریم که به کابل برگردند".
منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی روز چهارشنبه به نشست مقامات ارشد نهادهای کمککننده به افغانستان و بحث در مورد روند امدادرسانی به این کشور اشاره کرده، اما در این مورد اطلاعات بیشتری نداده است.
همچنان ین ایگلند، بر از سرگیری پروژههای انکشافی توسط نهادهای کمککننده در کنار کمکهای بشردوستانه اضطراری به افغان ها تاکید کرده و گفته است که کمکهای بشری اضطراری به تنهایی نمی تواند نیازهای درازمدت افغانها را تامین کند.
او نگاشته است: "دونرها باید از طریق از سرگیری کمکهای انکشافی کمکهای مستمر ارایه دهند. افغانها بیش از هر زمان دیگری به مشارکت جمعی جامعه بینالمللی نیاز دارند".
این در حالی است که ین ایگلند در اواخر ماه می سال جاری پس از ممنوعیت کار زنان افغان در موسسات امدادی توسط حکومت طالبان به افغانستان سفر کرد و این موضوع را با طالبان در قندهار در میان گذاشت.
سرمنشی عمومی شورای پناهندگان ناروی در ۲۴ می (سوم ثور) گفته بود که در قندهار از سران طالبان خواست یک چارچوب زمانی برای از سرگیری کار کارمندان زن در این نهاد بدهند تا برای نیازمندان کمکهای بشری را برسانند.
او گفته بود که تنها زنان میتوانند به زنان دسترسی داشته باشند و این سازمان تنها با کمک کارمندان مرد فعالیت نخواهد کرد.
به گفتۀ او، مقامات طالبان در پاسخ گفته اند که مایل اند "راههای حل موقت" بیابند که کار زنان از سر گرفته شود.
منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی در حالی از جامعه جهانی خواسته است تا برای آغاز پروژههای انکشافی در کنار کمکهای بشردوستانه اضطراری به افغانها پول فراهم کند در حالی که ملل متحد میگوید که در افغانستان با کمبود شدید بودجه برای تامین مالی پروژههای کمکهای بشری مواجه است.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد گفته است که در سال روان میلادی برای امدادرسانی در افغانستان ۳.۲۳ میلیارد دالر نیاز بوده، اما تا ماه اگست تنها حدود یک میلیارد دالر آن فراهم شده و ۲.۴۳ میلیارد دالر بودجه هنوز هم کمبود است.
همچنان برنامه جهانی غذا (WFP) روز گذشته بار دیگر به جامعۀ جهانی فراخوان کمک داد و گفت که برای جلوگیری از فاجعۀ بشری در افغانستان به یک میلیارد دالر نیاز است.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در اگست ۲۰۲۱، جامعه جهانی کمکهای بشردوستانه خود را به این کشور بسیار کاهش داد و تمام کمکهای خود را برای تامین مالی پروژههای عمرانی متوقف کرد که این کشور را از نظر اقتصادی با بحران مواجه ساخت.
اگرچه جامعه جهانی کمکهای خود را در برخی مناطق از سر گرفته است، اما بیشتر این کمکها در قالب کمکهای اضطراری بشردوستانه انجام میشود.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از ۲۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشری در بخشهای مختلف نیاز دارند.
گروه