لینک های دسترسی

Breaking News

برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم


برنامه جهانی غذا می‌گوید که با کمبود شدید بودجه مواجه است و از همین‌رو مجبور شده است به شمار کمتر افغان‌های نیازمند کمک‌های غذایی فراهم کند.

برنامه جهانی غذا روز سه شنبه پنجم سپتامبر (۱۴ سنبله) با نشر اعلامیه‌ای گفت که پس از این، این برنامه تنها می‌تواند ماهانه به سه میلیون افغان نیازمند کمک کند.

اعلامیه گفته است: "برنامه جهانی غذا در افغانستان مجبور شده که در ماه سپتمبر دو میلیون مردم دیگر مواجه با گرسنگی را از کمک‌های مواد غذایی کم کند، این رقم تعداد مجموعی کسانی را که در سال جاری از حمایت برنامه جهانی غذ محروم می‌شوند، به ده میلیون نفر می‌رساند. به دلیل کمبود شدید بودجه برنامه جهانی غذا در آینده تنها قادر به رساندن کمک‌های مواد غذایی به سه میلیون نفر در ماه خواهد بود".

پیش از این، برنامه جهانی غذا گفته بود که به دلیل کمبود بودجه، از میان ۱۵ میلیون نیازمندی که در افغانستان با گرسنگی روبرو استند، تنها به پنج میلیون نفر کمک می‌تواند.

شاو وی لی، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان، در این رابطه گفت: "در جریان سطح نگران‌کننده گرسنگی و تغذیه، ما مکلف استیم که در بین گرسنه و آنهایی که به سبب گرسنگی شدید زندگی شان با خطر مواجه است، یکی را انتخاب کنیم. میلیون‌ها خانواده را که برای غذای بعدی ایشان مجادله می‌کنند، در وضعیت دشوار رها کنیم."

به گفتۀ شاو وی لی، با اندک منابعی که این سازمان در دسترس دارد، نمی‌تواند به تمامی کسانی که در آستانۀ فقر کامل به سر می‌برند، رسیدگی کند.

برنامه جهانی غذا می‌گوید که این کاهش کمک‌های غذایی به این معنی است که ۱.۴ میلیون مادر جدید و فرزندانشان دیگر نمی‌توانند غذای ویژه برای جلوگیری از سوتغذیه دریافت کنند.

این سازمان پیش‌بینی می‌کند که در ماه‌های آینده آمار کودکان بستری در مراکز درمانی سوتغذیه افزایش یابد، زیرا به گفتهٔ وی کودکان به شدت گرسنه استند.

برنامه جهانی غذا می‌گوید که برای شش ماه آینده، این برنامه به یک میلیارد دالر امریکایی نیاز دارد تا بتواند کمک‌های غذایی و تغذیه نجات بخش را به ۲۱ میلیون نفر برنامه‌ریزی شده برساند و همچنین از فعالیت‌های معیشتی حمایت کند.

این شامل ذخیره مواد غذایی برای جوامع در مناطق دورافتاده است که راه‌های مواصلاتی شان در زمستان‌های سخت مسدود می‌شوند.

رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان گفت: "دریچه کوچک فرصت‌ها باقی مانده که از قحطی در افغانستان جلوگیری کند. ولی ما در حال از دست دادن زمان استیم. بهای اقدام نکردن را نیازمندترین زنان و اطفال که (وضعیت زندگی شان) از اثرات ۴۰ سال جنگ، اقتصاد فلج‌شده و بحران اقلیم بدتر شده اند، خواهند پرداخت".

اعلامیه برنامه جهانی غذا در آستانه هفتادوهشتمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک، جایی که رهبران جهان گرد هم می‌آیند تا در مورد چالش‌های کلیدی، از جمله گرسنگی جهانی بحث کنند، منتشر می‌شود.

این سازمان کشورهای کمک‌کننده را تشویق می‌کند تا بودجه برای فعالیت‌های بشردوستانه را در اولویت قرار دهند.

برنامه جهانی غذا می‌گوید که با یک بحران مالی فلج کننده مواجه است که این سازمان را مجبور می‌کند کمک‌ها را در زمانی که گرسنگی شدید به بالاترین حد خود رسیده است، کاهش دهد.

برنامه جهانی غذا در حال حاضر تقریباً نیمی از فعالیت‌های خود، توزیع مواد غذایی، پول نقد و کمک‌های غذایی را در افغانستان کاهش داده است یا در آینده نزدیک آن را کاهش خواهد داد.

پیش از این، دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) نیز گفته است که برای فراهم‌کردن نیازمندی‌های اولیه زمستانی برای افغان‌های نیازمند به ۵۷۰.۷ میلیون دالر بودجه فوری نیاز است.

به گفتۀ اوچا از جمله بودجه مورد نیاز حدود ۵۵۸.۴ میلیون دالر برای حمایت از فعالیت‌های مقدماتی آمادگی زمستانی مانند ارتقا و تعمیر سرپناه، خیمه، تهیه لباس گرم و کمپل اختصاص خواهد یافت.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد گفته است: "علاوه بر این (نیازمندی بودجوی)، ۱۸۹.۷ میلیون دالر برای آماده‌سازی منابع، از جمله مواد غذایی، کمک‌های معیشتی و بسته‌های بهداشتی، قبل از مسدود شدن راه‌های مناطق دور افتاده نیاز است".

اوچا تاکید کرده است که این فعالیت‌ها باید در سه ماه آینده اجرایی شود.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد برای تحت پوشش قراردادن نیازمندان در سراسر افغانستان، اهداف را بر اساس کارشیوه و معیارهای ویژه با اولویت‌های بالا، متوسط و کم طبقه‌بندی کرده است.

آمار این ادارۀ ملل متحد نشان می‌دهد که در سرتاسر افغانستان، ۱۲۵ ولسوالی با اولویت بالا و ۲۷۶ ولسوالی دیگر با اولویت متوسط شناسایی شده است. به گفتۀ ملل متحد، کمک مناسب در ساحات با اولویت بالا به افراد مبتلا به آسیب‌پذیری‌های حاد یا حیاتی خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس آمار اوچا، ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند که از این جمله ۲۱.۳ میلیون نفر در برنامه‌های امدادی شامل شده اند.

همچنان دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد گفته است که در سال روان میلادی برای امدادرسانی در افغانستان ۳.۲۳ میلیارد دالر نیاز بوده، اما تا ماه اگست تنها حدود یک میلیارد دالر آن فراهم شده و ۲.۴۳ میلیارد دالر بودجه هنوز هم کمبود است.

گروه

XS
SM
MD
LG