لینک های دسترسی

Breaking News

اتحادیۀ اروپا: در هر دو ساعت یک مادر جان خود را در افغانستان از دست می‌دهد


نمایندگی اتحادیۀ اروپا گفته است که در حال حاضر افغانستان در ارایه خدمات صحی به ویژه برای زنان، جوانان و افرادی که در مناطق دوردست زندگی می‌کنند، با چالش‌های زیادی مواجه است.
نمایندگی اتحادیۀ اروپا گفته است که در حال حاضر افغانستان در ارایه خدمات صحی به ویژه برای زنان، جوانان و افرادی که در مناطق دوردست زندگی می‌کنند، با چالش‌های زیادی مواجه است.

نمایندگی اتحادیۀ اروپا از افزایش مرگ و میر مادران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در هر دو ساعت، یک مادر جان خود را در این کشور از دست می‌دهد.

به گفتۀ این اتحادیه مرگ و میر مادران بیشتر به دلیل عوارض قابل پیش‌گیری مربوط به صحت باروری ولادی در افغانستان بالا است.

این اتحادیه با نشر اعلامیه‌ای گفته است: "نرخ مرگ و میر مادران، اطفال و نوزادان در میان بالاترین میزان مرگ و میر جهان باقی مانده است. در هر دو ساعت یک مادر به دلیل عوارض قابل پیشگیری مربوط به صحت باروری و ولادی، جان خود را از دست می‌دهد و ۲۵ درصد افغان‌ها در مناطق صعب‌العبور و محروم زندگی می‌کنند."

نمایندگی اتحادیۀ اروپا افزوده که در حال حاضر افغانستان در ارایه خدمات صحی به ویژه برای زنان، جوانان و افرادی که در مناطق دوردست زندگی می‌کنند، با چالش‌های زیادی مواجه است.

بر اساس معلومات اتحادیۀ اروپا، خدمات ابتدایی صحی، تنها در اختیار ده درصد زنان قرار دارد و آمار مرگ و میر مادران، کودکان و نوزادان در میان بالاترین میزان مرگ و میر جهان باقی مانده است.

نگرانی‌ها از افزایش مرگ و میر مادران در هنگام ولادت در افغانستان در حالی مطرح می‌شود که با مسلط شدن طالبان بر افغانستان و کاهش کمک‌های جامعه جهانی، نظام صحی این کشور در پرتگاه سقوط قرار گرفته است.

پیش از این، ملل متحد گفته بود که در افغانستان بالاترین میزان مرگ مادران باردار را در آسیا دارد و از هر ۱۰۰هزار زایمان، ۶۳۸ مادر در این کشور جان‌های خود را از دست می‌دهند.

ملل متحد هشدار داده بود که اگر توجه جدی در این مورد نشود، شمار مرگ و میر مادران در هنگام ولادت در بخش‌های این کشور افزایش خواهد یافت.

کمک مالی به بخش صحت افغانستان

نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان گفت که قرار است این اتحادیه، ۳۱ میلیون یورو که معادل بیش از ۳۳ میلیون و ۵۰۰هزار دالر می‌شود را برای بهبود وضعیت صحی در افغانستان کمک کند.

به گفتۀ این اتحادیه، بیش از ۱۷ میلیون دالر این پول به سازمان جهانی صحت و بیش از ۱۶ میلیون آن به صندوق جمعیت ملل متحد در افغانستان اختصاص داده و قرار است این کمک مالی از طریق این دو سازمان به مصرف برسد.

در اعلامیه آمده که این کمک‌های مالی روی بهبود صحت مردم افغانستان به ویژه درمان امراض غیرساری به شمول بیماری سرطان، گسترش خدمات صحت باروری، نسایی ولادی، نوزدان، صحت طفل و نوجوانان در این کشور هزینه خواهد شد.

ویرونیکا باسکوویچ پوهر، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته است: "حمایت مالی اتحادیه اروپا، همراه با تخصص مسلکی سازمان جهانی صحت و صندوق جمعیت ملل متحد، تضمین می‌کند که مراقبت‌های صحی به افرادی که بیشتر به آن نیازمند هستند، برسد و حوزه‌های حیاتی مانند صحت باروری، مراقبت از مادر و نوزاد، و مبارزه با بیماری‌های مزمن در اولویت قرار گیرند."

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، نظام صحی این کشور با مشکلات زیادی مواجه شده و پیش از این، سازمان جهانی صحت گفته بود که ۲۰۲۴، سال پرچالشی برای سیستم صحی این کشور خواهد بود.

نمایندۀ سازمان صحی جهان در افغانستان از این کمک جدید اتحادیۀ اروپا قدردانی کرده و گفته است که این کمک مالی آنان را قادر خواهد ساخت تا دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و با کیفیت بالا را برای امراض غیرساری به شمول سرطان در هفت ولایت این کشور افزایش دهد.

ایدوین سینزا سلوادور، نمایندۀ این سازمان در افغانستان افزوده است: "با اولویت دادن به خدمات صحی فراگیر و عادلانه، ما متعهد بوده و اطمینان حاصل می‌کنیم که هم مردان و هم زنان، به ویژه در مناطق دورافتاده و محروم، مراقبت‌های حیاتی مورد نیاز خود را برای نتایج بهتر صحی، دریافت می‌کنند."

در این حال، کوابینا آسانتی انتیامو، نمایندۀ صندوق جمعیت ملل متحد در افغانستان گفته است که آنان با این پول، به بیش از نیم ‌میلیون نفر از جمعیت افغانستان دسترسی خواهند یافت و خدمات صحی جامعه‌محور را در این کشور تقویت خواهند کرد.

این اتحادیه با ابراز نگرانی گفته است که مشکلات موجود در بخش صحت همراه با منابع مالی محدود و کمبود متخصصان صحی آموزش‌دیده، فشار بیشتری را بر سیستم شکنندۀ صحی در این کشور وارد می‌کند و بر دسترسی و کیفیت خدمات تاثیر می‌گذارد.

این در حالی است که پیش از این، سازمان جهانی صحت گفته بود که ۳۱۰ مرکز صحی به شمول شفاخانه‌ها در افغانستان، با کاهش خدمات و عدم حمایت مواجه خواهند شد. بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، برای سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ میلادی برنامه‌های امدادرسانی بشری در بخش صحت ۲۹۴ میلیون دالر در افغانستان کمبود بودجه دارد.

این سازمان هشدار داده بود که اگر کمبود بودجه در سیستم مراقبت‌های بهداشتی ادامه یابد، دسترسی ۷.۶ میلیون نفر به کمک‌های بهداشتی ضروری و نجات دهنده در افغانستان قطع خواهد شد.

به گفتۀ این سازمان، به ۴۲۳ میلیون دالر برای فراهم‌آوری خدمات صحی در افغانستان در سال‌های ۲۰۲۴ - ۲۰۲۵ نیاز دارد.

گروه

XS
SM
MD
LG