اتحادیۀ اروپا از کمک مالی ۱۵ میلیون یورو معادل (۱۵.۸ میلیون دالر) به مردم افغانستان به هدف مقابله با تغییرات اقلیمی خبر داده و گفته است که این پول از طریق برنامۀ جهانی غذا به مصرف خواهد رسید.
برنامۀ جهانی غذا و اتحادیۀ اروپا روز پنجشنبه پنجم دسمبر (۱۵ قوس) با نشر یک خبرنامۀ مشترک گفته اند که این کمک مالی به جوامع محلی در افغانستان کمک میکند تا در برابر خطرات طبیعی در این کشور آماده شده و با اثرات مخرب تغییرات اقلیمی در این کشور مقابله کنند.
ملل متحد گفته است که تنها در سال جاری، ۱۶۰هزار نفر در اثر سرازیر شدن سیلابها در افغانستان متضرر شدند و همچنان ۲۰هزار خانه مسکونی و هزاران هکتار زمین زراعتی از بین رفته است.
ویرونیکا باسکوویچ پوهر، شارژدافیر نمایندگی اتحادیۀ اروپا در کابل گفته است: "اتحادیۀ اروپا متعهد به کمک به مردم افغانستان در سازگاری با تغییرات اقلیمی است که امنیت غذایی و معیشت به ویژه در جوامع روستایی را به شدت تهدید میکند. اثرات مخرب تغییرات اقلیمی همچنان ظرفیت جوامع میزبان را برای حمایت از آوارگان داخلی و عودتکنندگان از کشورھای ھمسایۀ آن کاھش میدھد."
برنامۀ جهانی غذا گفته است که با این کمک مالی زیرساختهای کوچک را برای جوامع آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی در افغانستان ایجاد میکند.
بر اساس تصمیم این ادارۀ ملل متحد قرار است، با این پول کشاورزان را در بخش تولید بهتر محصولات گندم، برنج و غلات و چگونگی فروش آن در بازارهای محلی آموزش بدهد. علاوه بر آن، برنامه جهانی غذا زنان و مردانی را که با کمبود مواد غذایی مواجه اند، به شمول عودتکنندگان اجباری از پاکستان مهارتهای خیاطی و ترمیم تلیفون را آموزش بدهد تا آنان از این طریق، در آینده درآمد منظم داشته باشند.
هارالد منهارت، معاون برنامۀ جهانی غذا در افغانستان گفت: "این پروژهها برای آماده کردن جوامع به هدف ایستادن روی پای خود تغذیۀ خانوادههای شان و کاهش وابستگی آنها به کمکهای غذایی بشردوستانه بسیار مهم است. این جدیدترین بودجۀ اتحادیۀ اروپا در لحظۀ حساسی به دست میآید، زیرا برنامه جهانی غذا در اوایل سال جاری مجبور شد تا پروژههای خود را در سراسر کشور به دلیل کمبود شدید بودجه متوقف کند."
این در حالی است که اخیراً دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) گفت که با آنکه افغانستان در میان ده آسیبپذیرترین کشور در برابر تغییرات اقلیمی قرار دارد، آمادگیها برای مقابله با آن در حد صفر است.
بر بنیاد معلومات اوچا، حدود ۶۰ درصد مردم افغانستان به زراعت وابسته اند و هرگونه تغییرات در این بخش، بر معیشت و درآمد روزمرۀ آنان تاثیر جدی خواهد داشت و همچنان ادامۀ این وضعیت، سبب ناامنی غذایی و افزایش موارد سوتغذیه خواهد شد.
ملل متحد با ابراز نگرانی تاکید کرده که پیشبینیها نشان میدهد که افزایش دما، سبب ذوب شدن یخچالهای طبیعی و برف در مناطق کوهستانی و دوردست افغانستان خواهد شد و ادامه این وضعیت، روی کاهش آب آشامیدنی در شهرها تاثیر خواهد گذاشت.
همچنان ملل متحد پیشبینی کرده که با آغاز فصل کشت و زراعت در بهار پیشرو، بارندگی کاهش خواهد یافت و همچنان درجه حرارت از حد میانگین بیشتر خواهد شد.
گروه