برنامۀ جهانی غذا در افغانستان (WFP) میگوید که از آغاز سال، ۲۰۲۴ تا کنون برای ۱۰.۵ میلیون نفر در افغانستان مواد غذایی و پول نقد فراهم کرده است.
این ادارۀ ملل متحد روز شنبه ۳۰ نومبر (دهم قوس) گفت که این کمکها با پشتیبانی مالی آلمان و سویدن برای خانوادهها نیازمند در بخشهای افغانستان ارایه شده است.
به گفتۀ برنامۀ جهانی غذا با توزیع این کمکها، بسیاری کودکان تغذیه، اقتصاد محلی تقویت و جوامع توانمند شده است.
دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز از ادامه کمکهای نقدی برای نیازمندان به ویژه مهاجران برگشت کننده از ایران و پاکستان خبر داده است.
به گفتۀ این اداره ملل متحد، در تازهترین مورد، برای ۶۰۰ خانواده در میدان وردک پول نقد توزیع کرده است. به گفتۀ ملل متحد، با آغاز فصل زمستان، این سازمان به کمکهای نقدی خود برای رسیدگی به نیازمندان ادامه میدهد.
این دو ادارۀ سازمان ملل متحد در حالی از ادامۀ کمکهای نقدی برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان خبر داده است که پیش از این، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری این سازمان در افغانستان، از کاهش بودجۀ کمکهای بشردوستانه در این کشور ابراز نگرانی کرده بود.
اوچا روز گذشته بار دیگر گفت که به دلیل کاهش بودجه، بسیاری از برنامههایش به شمول توزیع مواد غذایی، خدمات صحی و برنامههای ایجاد سرپناه، در معرض خطر تعطیلی قریبالوقوع قرار گرفتهاند.
پیش از این، این ادارۀ ملل متحد گفته بود که برای کمکرسانی به افراد نیازمند در زمستان، امسال به بیش از ۶۰۳ میلیون دالر نیاز است.
این ادارۀ ملل متحد به تاریخ نهم اکتوبر (۱۸ میزان) با نشر گزارشی از آماده شدن پلان زمستانی برای کمک به نیازمندان در سراسر افغانستان خبر داده و گفت که این بودجه برای پشتیبانی از فعالیتهای مقدماتی آمادگی زمستانی مانند ارتقا و بازسازی سرپناهها و تهیه لباس گرم و کمپل تا سه ماه آینده هزینه میشود.
اوچا پیشبینی کرده است که زمستان امسال بسیار "سرد" خواهد بود و به گفتۀ این نهاد، پیش از آغاز برفباریها و مسدود شدن راههای مواصلاتی، نیاز است تا کمکهای بشری به شمول غذا، لباس گرم، خیمه و کمپل به مناطق دورافتاده فرستاده و در آنجا ذخیره شود.
به گفتۀ اوچا، برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ملل متحد از جامعۀ جهانی، ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه تقاضا کرده بود، اما از این میان، تنها ۸۰۰ میلیون آن تامین شده است.
بر بنیاد معلومات ملل متحد، هم اکنون ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و از این میان ۲.۹ میلیون نفر سطح بلند گرسنگی را تجربه میکنند.
همچنان دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد از محدودیتهای طالبان بر کارمندان زن نهادهای امدادرسان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این اقدامات، روند رسیدگی به نیازمندان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
به گفتۀ اوچا، گروه طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، تا اکنون کم از کم ۳۹۲ دستورالعمل صادر کرده است که این اقدامات به گونۀ مستقیم بر فعالیتهای بشردوستانه تاثیر میگذارد. این ادارۀ ملل متحد علاوه کرده که از این میان، ۷۱ مورد این دستورالعملها به گونۀ ویژه مشارکت زنان را در روند کمکهای بشردوستانه هدف قرار داده است.
گروه