عبد رب الرسول سیاف یکی از رهبران با نفوذ مجاهدین تغییر در ستراتیژی سیاست خارجی حکومت وحدت ملی را بدون اذعان آن به مردم، ناپذیرفتنی و جفای بزرگ در حق مردم افغانستان می داند.
آقای سیاف می گوید که این قضایا هیچ گاهی از دید آنان پنهان نمی ماند. او به رهبران حکومت وحدت ملی هشدار داد که از پنهان کاری در این زمینه خود داری کنند.
آقای سیاف گفت" تغییر ستراتیژیک در روابط افغانستان با همسایه ها، با کشورهای دنیا بدون مشوره ملت و بدون آگاهی ملت، ناروا است، حرام است، تصرف دیکتاتورانه و فردی است، ما قبول اش نداریم."
آقای سیاف در حالی این اظهارات را می کند که گرم شدن روابط میان رهبری حکومت وحدت ملی با پاکستان در این اواخر بحث های قابل توجه را به خود اختصاص داده است.
این رهبر پیشین جهادی در مراسم بزرگی به مناسبت ۲۶ مین سالروز خروج قشون سرخ شوروی پیشین از افغانستان گفت که گروه های مجاهدین اتحاد تازۀ را به و جود آورده و عنقریب موقف واحد و نهایی مجاهدین را اعلام خواهند کرد.
پیشتر از این امرالله صالح، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان نیز از رویکرد آقای غنی در خصوص پاکستان انتقاد کرده و گفته بود که رئیس جمهور در دیدار با مقام های پاکستانی، همه برگه های بازی خود را یکباره روی میز گذاشت.
مبارزه با داعش
عبد رب الرسول سیاف گفت که گروه های مجاهدین آمادۀ مقابله در برابر هر نوع تهدید به ویژه گروه داعش استند.
آقای سیاف گروه داعش را دشمن دین و بشریت خواند و گفت که در برابر این گروه مقابله خواهد کرد. او افزود که داعش از اسلام سوء استفاده میکند و فعالیت های آن گروه تصویر بدی از اسلام را به دنیا نشان می دهد.
این رهبر پیشین جهادی گفت "داعش کدام معجزه نیست، داکتر یک داکتر است مطابق اوضاع و احوال نسخه را تغییر میدهد،گاهی وقت طالب نوشته میکند، گاهی وقت القاعده و گاهی وقت داعش، هرکسی که از نام اسلام سوء استفاده میکند و از اسلام یک چهره بد را به دنیا معرفی میکند از ما همرایش مقابله است به صفت دشمان دین و بشریت."
به تازگی گزارش هایی در مورد حضور و فعالیت برخی عمال این گروه در افغانستان نشر شده است.
طالبان در وزیر اکبر خان؟
عبد رب الرسول سیاف همچنان می گوید که جنگ کنونی افغانستان جنگ استخباراتی است. او از رهبران حکومت وحدت ملی خواست که با جاسوسان معامله نکنند و اسرار افغانستان را با آنان در میان نگذارند.
به گفته آقای سیاف اعلامیه های ملا عمر در وزیر اکبر خان کابل نوشته می شود. او افزود که در این زمینه اسناد موثق و معتبر در دست داشته و می تواند آن را ارایه کند.
این رهبر جهادی می گوید که در مورد حضور جاسوسان در درون نظام به حکومت گذشته هم هشدار داده بود و به حکومت کنونی نیز هشدار می دهد که با حضور آنان تامین ثبات نا ممکن است.
آقای سیاف گفت" با تو که جاسوس در مجلس نشسته باشد اسرارت را چطور نگاه کرده می توانی، شاید به شما عجیب و غریب معلوم شود مگر یک واقعیت است که اگر کس از من اسناد بخواهد پیش کرده می توانم ما سرحدات را قایم کرده می رویم، این جا زیر ریش ما زیر گلوی ما جاسوس نشسته بیانیه ملا عمر را نوشته و پخش می کند" .
با اینحال آقای سیاف مشخص نساخت که جاسوسان کی ها اند و برای کدام کشور خارجی جاسوسی می کنند.
انزوای سیاسی
ریاست جمهوری افغانستان تا کنون در مورد اظهارات آقای سیاف واکنشی نشان نداده است اما برخی تحلیلگران گرم شدن روابط کابل و اسلام آباد را پس از سفر رئیس جمهور غنی به پاکستان، نگران کننده می پندارند.
احمد سعیدی تحلیلگر افغان می گوید که پس از به قدرت رسیدن محمد اشرف غنی، همه سیاست های خارجی با استخبارات پاکستان در پس پرده انجام می یابد. او می گوید که رئیس جمهور غنی از خط دیورند که ادعای تاریخی افغانستان است، یاد نمی کند و سربازان افغان را برای جاسوس تربیه شدن به پاکستان می فرستد.
یکی از توافقاتی که در سفر آقای غنی به اسلام آباد صورت گرفت، اعزام سربازان افغان برای آموزش های نظامی به پاکستان بود که به همین سلسله، شش محصل نظامی افغان چند روز پیش وارد اسلام آباد شدند.
شماری دیگر از تحلیلگران بیانات آقای سیاف را نوعی ابراز نگرانی وی از منزوی شدن و در حاشیه رانده شدن مجاهدین توصیف می کنند.
محمد یونس فکور، تحلیلگر افغان می گوید که شاید رئیس جمهور غنی در تصامیم خود با مجاهدین مشورت نکند، از اینرو به باور آقای فکور مجاهدین نگران اند که مبادا با عادی شدن روابط افغانستان با پاکستان، طالبان وارد عرصۀ سیاسی شوند و مجاهدین به گوشه رانده شوند.
با اینحال آقای سیاف می گوید که خواهان کرسی، منصب و قدرت برای کسی نیست. او هشدار داد که دور ماندن مجاهدین از صحنه سیاسی به ثبات افغانستان آسیب های جدی را وارد می کند.