سازمان غذا و زراعت ملل متحد میگوید که تا چند هفته و ماه آینده میلیونها نفر در افغانستان تحت پوشش کمکهای این نهاد در بخش زراعت قرار میگیرند.
دیک ترانشد، نمایندۀ سازمان غذا و زراعت ملل متحد در افغانستان ناوقت روز سهشنبه چهارم اکتوبر (۱۲ میزان) گفته است که در جریان سال جاری، ۲.۷ میلیون نفر در سراسر این کشور در بخش زراعت کمک دریافت کرده اند.
آقای ترانشد افزوده است: "تا پایان سال به بیش از نه میلیون خواهیم رسید، با توجه به اینکه چند هفته آینده، چند ماه آینده زمان اوج چرخه زراعتی است و این زمانی است که ما و شرکای غیردولتی ما باید مطمین شویم که هر بسته بشردوستانه، هر بوری دانه گندم، کود، دانه سبزیجات و ابزار به دست مردمی برسد که در این کشور شگفتانگیز بیشتر به آن نیاز دارند."
او تاکید کرده است که زراعت ستون فقرات تاریخ، فرهنگ، جامعه و البته تولید مواد غذایی افغانستان است. همچنان به گفتۀ او زراعت ستون فقرات معیشت میلیونها نفر و امنیت غذایی آنها است، اما او با اشاره به خشکسالی متوالی طی دو سال گذشته و خشکسالی سال روان و احتمالاً سال آینده، گفته است که در حال حاضر زراعت افغانستان بدون شک با مشکل مواجه است.
نماینده سازمان غذا و زراعت ملل متحد تاکید کرده است که اما بحران اقتصادی عمیقی که در چند ماه گذشته گریبان افغانستان را گرفته است، زراعت، خانوادههای روستایی، دهقانان و مالداران را در وضعیت واقعاً دشوار قرار داده است.
آقای ترانشد گفته است: "ما در حال دستیابی به بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ ولسوالی استیم، زیرا سازمان غذا و زراعت ملل متحد قادر است برای حمایت از زراعت و دهقانان در سراسر کشور (افغانستان) کار کند. هیچ یک از اینها بدون کار باورنکردنی شرکا، سازمانهای غیردولتی ملی و بینالمللی ما امکانپذیر نخواهد بود."
سازمان غذا و زراعت ملل متحد گفته است که این سازمان با شرکایش تلاش میکنند تا اطمینان حاصل شود که منابع و کمکهای دریافتی را میتوانند در زمان مناسب و به افراد نیازمند برسانند.
سازمان غذا و زراعت ملل متحد از حمایت "سخاوتمندانهای طیف گستردهای از کمک کنندگان، موسسات مالی بینالمللی و دولتها" سپاسگزاری کرده و گفته است که این حمایتها امسال این سازمان را قادر کرده است که برنامههای خود را در ۳۴ ولایت افغانستان گسترش دهد و اجرایی کند.
این در حالی است که اخیراً سازمان غذا و زراعت ملل متحد و برنامۀ جهانی غذا با نشر یک گزارش مشترک گفتند که با توجه به سطح بلند نیازمندیها، متاثرشدن حاصلات زراعتی و افزایش بهای مواد خوراکی، پیشبینی میشود که تا ماه نومبر سال روان میلادی، نزدیک به شش میلیون افغان با وضعیت اضطراری گرسنگی مواجه شوند.
برنامۀ جهانی غذا با بیان اینکه میلیونها خانواده در افغانستان برای کنار آمدن با زمستان سخت تقریباً هیچ آمادگی ندارند، گفته است که برای کمک با این خانوادهها در فصل سرما به ۱.۱ میلیارد دالر نیاز است.