حکومت طالبان و برخی از مقامهای حکومت پیشین و چهرههای سیاسی افغانستان حملات هوایی اسراییل بر ایران را نکوهش کرده و آنرا نقض حریم و حاکمیت ملی این کشور خواندهاند.
وزارت خارجهٔ طالبان با نشر اعلامیهای روز شنبه حملات اسراییل به ایران را محکوم کرد و گفت این حملات موجب افزایش خشونت در شرق میانه میشود.
بر اساس این اعلامیه: "اقدامات رژیم صهیونیستی در کنار آنکه نقض صریح حریم جمهوری اسلامی ایران پنداشته میشود،تلاشیست در جهت تشدید بیشتر خشونت در منطقه که وضعیت ناملایم در منطقه را بیشتر از پیش پیچیده میسازد."
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان، نیز با نشر اعلامیهای گفت که چنین حملات، زمینهساز افزایش تنش در منطقه و تهدید علیۀ صلح و امنیت جهانی است.
در اعلامیه آمده است: "رییس جمهور پیشین از مراجع مسوول بینالمللی میخواهد با اقدامات لازم و مناسب، جلو گسترش دامنهٔ تشنج در منطقه را بگیرند."
عبدالله عبدالله، رییس پیشین مصالحۀ ملی افغانستان، حملات هوایی اسراییل بر خاک ایران را نگرانکننده خوانده و از پیامدهای ناگوار آن در منطقه هشدار داده است.
عبدالله در پیامی در صفحۀ فیسبوک خود نگاشته است که این کار، در ادامۀ "حملات تجاوزگرانه بر بخشهای نوار غزه، کرانه باختری و لبنان" انجام شده است.
رییس پشین مصالحۀ ملی افغانستان افزوده است: "حملات ناسنجیدهای اسراییل نه تنها باعث گسترش و ادامه جنگ در منطقه و صفگیری جدید نظامی خواهد شد، بلکه پیامدها و تاثیرات ناگواری بر غیرنظامیان و مردم بیگناه منطقه ما در پی خواهد داشت."
عبدالکریم خرم، رییس پیشین دفتر حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان در واکنش به حملات هوایی اسراییل بر اهداف نظامی ایران گفته است، این حملۀ محدود اسراییل نشان داد که امریکا میتواند جلو، خشونتهای آن کشور بر غزه و لبنان را بگیرید.
خرم افزوده است: "امریکا به اسراییل گفته بود تا مراکز اتمی و تاسیسات نفتی ایران را هدف قرار ندهد. در صورت به وجود آمدن بحران نفت درجهان، خانم هریس بازندهٔ حتمی انتخابات میشد، چون نرخ نفت در همهجا بلند میرفت و مسدود شدن تنگهٔ هرمز بحران را ابعاد جهانی میداد.اسراییل چنین کرد و به مراکز اتمی و تاسیسات نفتی حمله نکرد."
برخی از کاربران افغان در رسانههای اجتماعی نیز از تنش میان ایران و اسراییل ابراز نگرانی کرده و گفته اند که تشدید این حملات، تاثیرات منفی بر مردم این کشور خواهد گذاشت.
به گفتۀ آنان در حال حاضر، دهها هزار مهاجر افغان در وضعیت ناگوار در ایران به سر میبرند و ادامه این تنشها، مشکلات آنان را دوچند خواهد کرد.
واکنش پاکستان
وزارت خارجۀ پاکستان حملات هوایی اسراییل بر بخشهای خاک ایران را محکوم کرده و آنرا "نقض جدی منشور سازمان ملل متحد و قوانین بینالمللی" خوانده است.
این وزارت در خبرنامهای گفته است که این اقدامات، مسیر صلح و ثبات در منطقه را تضعیف میکند و سبب تنشها در منطقه خواهد شد.
وزارت خارجۀ پاکستان افزوده است: "ما از شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهیم که نقش خود را برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی ایفا کند و گامهای فوری برای پایان دادن به بی پروایی اسراییل در منطقه و رفتار جنایتکارانۀ آن آن بردارد."
اردوی اسراییل اوایل روز شنبه ۲۶ اکتوبر (پنجم عقرب) اعلام کرد که در واکنش به حملات ایران،"حملات دقیق" را بالای اهداف نظامی در ایران انجام داده است.
اردوی اسراییل در بیانیهای در شبکهٔ تلگرام نگاشته است: "در پاسخ به ماه ها حملات متداوم رژیم در ایران علیه دولت اسراییل – در حال حاضر نیروهای دفاعی اسراییل حملات دقیق را بالای اهداف نظامی در ایران انجام میدهند."
در بیانیه آمده است که ایران و گروههای نیابتی آن در منطقه از هفتم اکتوبر سال گذشته در هفت جبهه، به شمول حملات مستقیم از خاک ایران به اسراییل حمله کرده و مانند هر کشور مستقل دیگر در جهان، "دولت اسراییل حق و وظیفه دارد که پاسخ بدهد".
در تازهترین مورد، رسانههای ایرانی به نقل از مقامهای آن کشور گزارش داده اند که در نتیجۀ این حملات، کم از کم دو تن از نظامیان این کشور کشته شدهاند.
گروه