مقامها در پولند و بلاروس روز یکشنبه ۱۹ سپتمبر (۲۸ سنبله) گفتند که چهار مهاجر در مرز میان دو کشور جان باخته اند.
انا میخالسکا، سخنگوی محافظین سرحدی پولند، به خبرگزاری پولند گفته است که جسد سه مهاجر "احتمالا غیر قانونی"در سه محل جداگانه میان مرز دو کشور کشف شد و جسد چهارم که از یک زن عراقی است، در نزدیکی مرز بلاروس پیدا شده است.
این رویداد یک هفته پس از آن رخ دارد که در پی سرازیر شدن موج تازهٔ مهاجران، وارسا به خاطر جلوگیری از سرازیر شدن آنان به داخل قلمرو پولند، حالت اضطراری را اعلام کرد.
محافظین سرحدی پولند گفتند که هشت مهاجر را که بی نهایت خسته بودند، در نزدیکی مرز آن کشور نجات دادند و هفت نفر دیگر در شفاخانه بستری شده اند.
در ماه های اخیر، هزاران مهاجر به ویژه از کشور های شرق میانه از طریق بلاروس وارد کشور های اروپایی از جمله پولند، لتوانیا و لتونی شده اند و یا هم تلاش کرده اند تا از طریق بلاروس وارد این کشور ها شوند.
کشور های عضو اتحادیهٔ اروپا، الکساندر لوکاشینکو، رییس جمهور بلاروس، را طراح سرازیر شدن مهاجران به کشور های اروپایی قلمداد کرده اند.
کشور های اروپایی ادعا کرده اند که آقای لوکاشینکو به خاطری وضع تعزیرات بر آن کشور، تلاش میکند در یک اقدام تلافی جویانه، مهاجران را اجازه بدهد تا به کشور های اروپایی سرازیر شوند.
حکومت پولند هفتهٔ گذشته برای ۳۰ روز حالت اضطرار اعلام کرد تا در این مدت از ورود افرادی به داخل آن کشور جلوگیری شود که اجازهٔ اقامت در پولند را ندارند.
از سال ۱۹۸۹ میلادی یعنی پس از سقوط حکومت کمونستی، این نخستین بار است که پولند چنین محدودیت را وضع کرده است. علاوه بر آن، حکومت پولند هزاران سرباز خود را به مناطق مرزی آن کشور با بلاروس اعزام کرده است تا در مناطق سرحدی سیم خاردار نصب کنند.
پس از ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری اگست ۲۰۲۰ میلادی در بلاروس، حامیان دموکراسی تظاهرات گسترده را در سراسر آن کشور راه اندازی کردند، اما با سرکوب قوای امنیتی آن کشور مواجه شدند و بیش از ۳۵ هزار معترض بازداشت شدند.
به تعقیب ادعای تقلب انتخابات ریاست جمهوری بلاروس، کشور های غربی از جمله ایالات متحده بر حکومت این کشور به دلیل سرکوب گستردهٔ معترضان تعزیرات وضع کردند.