آلمان روز دوشنبه، ۱۶سپتمبر ( ۲۶سنبله) کنترول سرحدات خود را برای مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی با نه کشور همسایه گسترش داد، اقدامی که با اعتراضات سایر کشورهای اتحادیه اروپا روبهرو شده است.
پولیس فدرال آلمان به تلاشی موترهای تیزرفتار، مسافری و باربری در جادهها و شاهراهها پرداخته و اسناد مسافران و موترهای آنها را بررسی میکند.
این اقدام پس از یک رشته حملات مرگبار افراطی که ترس عمومی را افزایش داده و حمایت از حزب راستافراطی " آلترناتیو برای آلمان" را تقویت کرد، اعلام شد.
پولند و اتریش از جمله کشورهایی اند که از این تصمیم آلمان انتقاد کردند. ننسی فایزر، وزیر داخلهٔ آلمان، هدف از این کنترول را محدود کردن مهاجرتهای غیرقانونی و شناسایی و جلوگیری از فعالیتهای جنایتکاران و اسلامگرایان در مراحل اولیه عنوان کرد.
پیش از این بررسیهای مرزی در سرحدات آلمان با پولند، جمهوری چک، اتریش و سویس انجام شده بود. و اکنون به سرحدات آلمان با فرانسه، لکزامبورگ، هالند، بلجیم و دنمارک گسترش یافته است.
فایزر اعلام کرد که دولت آلمان تلاش دارد تاثیر این کنترول بر زندگی ساکنان ساحات مرزی را به حداقل برساند و به هماهنگی با کشورهای همسایه ادامه دهد.
در عین حال در سرحد پولند، گروهی از معترضان که شعارهای "جهانهای باز، اذهان باز، مرزهای باز" را حمل میکردند، در باره این تصمیم حکومت آلمان دست به اعتراض زدند.
آلمان با افزایش کنترول سرحدات و تسریع اخراج مهاجران به کشورهای اروپایی، به ویژه در آستانه انتخابات ملی آینده، تحت فشار سیاسی گسترده قرار دارد.
وزیر داخلهٔ آلمان روز یکشنبه ۱۵ سپتمبر (۲۵ سنبله) گفت که پروازهای بیشتری برای اخراج آن عده افغانها از آلمان برنامه ریزی شده است که مرتکب تخلفات و جرایم جدی در آن کشور شده اند.
وزیر داخلهٔ آلمان مشخص نکرد که چه تعداد شهروند افغانستان باید از آلمان به کشورشان برگردانده شوند، اما وی در گذشته همواره تاکید کرده بود که برای آن عده مهاجران و پناهجویانی که مرتکب جرایم جدی میشوند، جایی در آلمان وجود ندارد.
برلین به تاریخ ۳۰ اگست اعلام کرد که اخراج آنعده شهروندان افغان را به افغانستان آغاز کرده است که در آلمان مرتکب جرایم شده اند. پس از آنکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ بر افغانستان حاکم شدند، آلمان اخراج مهاجران و پناهجویان افغان را متوقف کرده بود.
از جانب دیگر، دانیل روزین، سخنگوی پولیس شهرک کهل، گفت که دامنهٔ بررسیها تا ۳۰ کیلومتری سرحدات پهن خواهد بود و پولیس در جادهها، گذرگاهها و قطارهای فرامرزی فعالیت خواهد کرد.
در عین حال آندریاس روسکوف، رییس اتحادیه پولیس آلمان، گفت که پوشش صدها کیلومتر از سرحدات اضافی "بدون هیچ شکافی" امکانپذیر نخواهد بود و باید دید که این تدابیر جدید تا چه حد در مهار مهاجرت و قاچاق انسان موثر خواهند بود.
رنه همرت ۶۹ ساله که از فرانسه به آلمان سفر میکرد، گفت که تدابیر جدید امنیتی او را به یاد دوران پیش از ایجاد منطقه شنگن میاندازد و افزود که "این اقدام به دلیل مشکلات مهاجرت، چیز خوبی است."
در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانسپرس استفاده شده است.
گروه