لینک های دسترسی

Breaking News

غنی معامله با گروگانگیران زابل را تایید کرد


غنی شخصاً رهبری عملیات جستجو و رهایی گروگانان را به عهده داشت
غنی شخصاً رهبری عملیات جستجو و رهایی گروگانان را به عهده داشت

رئیس جمهور افغانستان تایید کرد که در بدل رهایی ۱۹ تن از گروگانان ولایت زابل از قید ربایندگان، شماری از بستگان جنگجویان ازبیک از سوی حکومت رها شده اند.

محمد اشرف غنی بدون اینکه شمار افراد وابسته به جنگجویان را مشخص بسازد در کنفرانس کوتاه خبری به رسانه ها گفت که آنان "مجرم نبودند" اما در "مهمانخانۀ ریاست امنیت ملی" به سر می بردند.

با اینحال رسانه ها شمار افراد رها شده از سوی دولت افغانستان را بین ۲۲ تا ۲۸ نفر گزارش داده اند که عمدتاً زنان و کودکان بوده اند.

آقای غنی گفت که مردان این خانواده ها که اکثرشان در جنگ های ولایت بدخشان کشته شده بودند بر اساس مراسم اسلامی در افغانستان به خاک سپرده شده اند.

رئیس جمهور غنی پرداخت پول را در بدل رهایی گروگانان زابل رد کرد، اما وی چندی پیش گفته بودکه برای عملیات رهایی این گروگانان تا آن زمان شش میلیون دالر مصرف شده بود.

فعالان مدنی افغانستان از کم کاری و بی توجهی دولت در زمینۀ رهایی این گروگانان همواره انتقاد کرده بودند، اما رئیس جمهور غنی ضمن تقدیر از کارکرد نیرو های امنیتی افغان گفت که رهبری عملیات جستجو و رهایی گروگانان را شخصاً به عهده داشت. او از تلاش ها برای رهایی بقیۀ گروگانان خبر دارد.

طالبان مسوولیت گروگانگیری این ۳۱ مسافر را به عهده نگرفتند و تا هنوز هم مشخص نیست که کدام گروه این عمل را انجام داده است. همچنان در مورد هویت گروگانان ادعا های ضد و نقیضی وجود دارد.

اما محمد محقق، معاون ریاست اجرائیۀ حکومت وحدت ملی افغانستان به صدای امریکا گفت که اکثریت قاطع و حتا تمام گروگانان هزاره ها بودند. او گفت که در مورد دلیل خصومت گروه گروگانگیر با هزاره ها چیزی نمی داند.

مقام های محلی ولایت های غزنی و زابل رهایی ۱۹ نفر از جمع ۳۱ گروگان را تایید کرده و گفته اند که آنان به وساطت برزگان و سران قومی رها شده اند.

حدود دو و نیم ماه پیش ۳۱ مسافر در مسیر شاهراه کابل - کندهار در منطقۀ شاه جوی ولایت زابل از سوی افراد مسلح ناشناس ربوده شدند.

در همین حال شماری از آگاهان ابراز نگرانی می کنند که تبادلۀ اسیران جنگی با گروه های تبهکار می تواند فرهنگ گروگانگیری را در افغانستان نهادینه ساخته و در نتیجه به بدترشدن امنیت منجر شود.

  • 16x9 Image

    نجیب‌الله احمدیار

    نجیب‌الله احمدیار کار با رسانه‌ها را در سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز کرد و از سال ۲۰۰۹ به اینسو در صدای امریکا به صفت ویراستار، نویسنده و مجری برنامه‌های رادیویی، تلویزیونی و دیجیتلی کار می‌کند. 

XS
SM
MD
LG