لینک های دسترسی

Breaking News

دیدار آل ثانی و آخندزاده؛ هیدر بار: طالبان همواره مایل به مطرح‌کردن خواست‌های شان اند


یک مقام دیدبان حقوق بشر در واکنش به دیدار رهبر طالبان با صدر اعظم قطر گفت که او فکر نمی‌کند این دیدار بیانگر تمایل طالبان به حل مشکلات موجود باشد.

هیدر بار، مسوول بخش زنان در سازمان دیدبان حقوق بشر، ناوقت چهارشنبه ۳۱ می (دهم جوزا) در واکنش به گزارش خبرگزاری رویترز در مورد دیدار هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان با شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی گفت که در این دیدار نکته جدید فقط دیدار رهبر طالبان است.

او نگاشته است: "فکر نمی‌کنم این یک تمایل جدید باشد، فقط دیدن آخندزاده جدید است. طالبان از اگست ۲۰۲۱ تا کنون همواره مایل بوده اند تا خواست‌های خود را مطرح کنند - برای مشارکت، کمک، به رسمیت شناختن، تبریکی. به موازات این گفتگوها، سرکوب زنان/دختران به طور پیوسته ادامه یافته و گسترده‌تر شده است".

روز چهارشنبه خبرگزاری رویترز از قول یک منبع آگاه گزارش داده است که صدر اعظم قطر در جریان سفر اخیرش به افغانستان با ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در قندهار دیدار کرده و در مورد رفع تنش میان حکومت طالبان و جامعۀ بین‌المللی و بیرون کشیدن افغانستان از انزوا صحبت کرده است.

در گزارش آمده است که شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی در دیدار با ملا هبت‌الله به تاریخ ۱۲ ماه می (۲۱ ثور) بر ضرورت لغو محدودیت‌های طالبان بر آموزش و کار زنان و دختران تاکید کرده است.

این منبع که نخواسته است نامش گرفته شود، به خبرگزاری رویترز گفته است که در مورد این دیدار و تماس موضوعاتی که در آن بحث شده است، به حکومت ایالات متحده گزارش داده شده است.

قصر سفید تا کنون در مورد دیدار صدر اعظم قطر با رهبر طالبان ابراز نظر نکرده و وزارت خارجۀ امریکا و سفارت قطر در واشنگتن نیز به پرسش‌های رویترز در این مورد پاسخ ارایه نکرده اند. طالبان نیز تا حال در این مورد چیزی نگفته اند.

همزمان با این، شبکۀ خبری سی‌ان‌ان نیز بر اساس معلومات دو منبع گزارش داده است که رهبر طالبان در ۱۲ می (۲۱ ثور) با صدر اعظم قطر دیدار محرمانه داشته است.

پس از انتشار خبر دیدار صدر اعظم قطر با رهبر طالبان، کاربران شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های گسترده نشان داده اند. برخی از کاربران این اتفاق را یک پیشرفت خوانده و ابراز امیدواری کرده اند که مطرح‌کردن خواست‌های جامعه جهانی با رهبر طالبان به بهبود وضعیت حقوق بشری در افغانستان کمک کند.

شماری از افغان‌ها به این دیدار با تردید نگریسته و آن را تلاشی از سوی حکومت قطر برای مشروعیت بخشیدن به طالبان دانسته اند.

عمر صمد، دپلومات پیشین افغانستان پرسیده که چرا این خبر تاکنون مخفی نگه داشته شده است؟ او همچنین افزوده است که این خبر را چه کسی و چرا بیان کرده است؟

شاه محمود میاخیل، یکی از مقامات حکومت پیشین افغانستان در واکنش به این دیدار گفته است که آیا صدر اعظم قطر می‌تواند تایید کند فردی که با او ملاقات کرده واقعاً هبت‌الله آخندزاده بوده است یا نه؟

در صورتی که این دیدار تایید شود، این نخستین ملاقات رهبر طالبان با یک رهبر خارجی خواهد بود. ملا هبت‌الله در قندهار به سر برده و در انظار عمومی ظاهر نمی‌شود و تا کنون تنها چند پیام صوتی از وی منتشر شده است.

XS
SM
MD
LG