لینک های دسترسی

Breaking News

مودی در آستانهٔ نشست جی۲۰ خواستار تامین مالی مبارزه علیه تغییرات اقلیمی شد


نرندرا مودی، صدراعظم هند که قرار است در آخر هفتهٔ جاری نشست سران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان (جی۲۰) را رهبری کند، از اشتراک کنندگان این نشست خواست تا از کشورهای در حال توسعه برای مقابله با تغییرات اقلیمی با فراهم کردن پول نقد بیشتر و فناوری حمایت کنند.

دانشمندان و فعالان اقلیمی گفته اند که اگر رهبران جهان برای مبارزه به تغییرات اقلیمی به اجماع نرسند، رویدادهای شدید و فاجعه‌بار اقلیمی و موج‌های گرمای سوزان و آتش‌سوزی‌های ویرانگر، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، عواقب وخیمی خواهد داشت.

مودی هند را به عنوان رهبر خودخواندهٔ جنوب کرهٔ زمین معرفی کرده و آن را پلی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه خوانده است.

او در سرمقاله‌ای که توسط چندین رسانه هندی و همچنین روزنامه‌های بین‌المللی از جمله در بریتانیا و جاپان منتشر شد، نوشت: "بسیاری از کشورهای جنوب کرهٔ زمین در مراحل مختلف توسعه هستند و اقدامات اقلیمی باید یک پیگیری متمم باشد."

کشورهای ثروتمند تعهد کرده بودند که پس از سال ۲۰۲۰ سالانه ۱۰۰ میلیارد دالر را برای کمک به کشورهای فقیر در راستای مبارزه با تغییرات اقلیم فراهم می‌کنند، اما از این تعهد خود کوتاه آمدند و این اعتماد را از بین بردند که آنها کشورهای آسیب‌پذیر را که کمترین مسوولیت گرمایش را دارند در مقابل چالش‌های تغییرات اقلیم حمایت خواهند کرد.

گروه جی۲۰ متشکل از ۱۹ کشور و اتحادیه اروپا است که حدود ۸۵ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی و مقدار مشابهی از انتشار کاربن را به خود اختصاص داده اند.

مودی افزود: "جاه طلبی‌ها برای اقدام علیه تغییرات اقلیمی باید با اقدامات مربوط به تامین مالی و انتقال فناوری مطابقت کند."

او گفت: "ما معتقدیم که باید از یک نگرش صرفاً محدودکننده در مورد آنچه که نباید انجام شود به سمت نگرش سازنده‌تر با تمرکز بر آنچه که می‌توان برای مبارزه با تغییرات اقلیم انجام داد، حرکت کرد."

نشست وزرای انرژی گروه جی۲۰ در ماه جولای نتوانست روی طرحی برای کاهش استفاده از سوخت های فوسیلی - یا حتا ذکر زغال سنگ، سوخت کثیفی که منبع اصلی انرژی برای اقتصادهایی مانند هند و چین است، به توافق برسد.

این دو کشور آسیایی از بزرگترین آلوده کنندهای هوا در جهانی اند، اما استدلال می‌کنند که مشارکت‌کنندگان غربی باید مسوولیت بسیار بزرگ‌تری را در قبال بحران جهانی اقلیم برعهده بگیرند.

اجماع انرژی و اقلیم جی۲۰ همچنین با مقاومت کشورهایی مانند عربستان سعودی و روسیه مواجه شده است، زیرا این کشورها می‌ترسند که مبادا دور شدن از سوخت‌های فوسیلی به اقتصاد آنها آسیب بزند.

مودی افزود: "تضمین امنیت غذایی و تغذیه‌ای با توجه به تاثیرات تغییرات اقلیم، بسیار مهم خواهد بود."

او گفت: "تکنالوژی تحول آفرین است، اما باید فراگیر شود."

مودی در حالی این اظهارات را بیان داشته که ادارۀ هواشناسی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ششم سپتمبر (۱۵ سنبله) اعلام کرد که تابستان ۲۰۲۳ گرمترین تابستان تاریخ بود.

انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد، نیز از رهبران جهان خواسته است که بی‌درنگ، اقدامات اضطراری اقلیمی را روی دست گیرند.

ادارۀ هواشناسی ملل متحد در گزارش مشترک با ادارۀ اقلیمی اروپا، گزارش داده است که ماه‌های جون تا اگست ۲۰۲۳ یا تابستان سال ۱۴۰۲ خورشیدی، گرم‌ترین تابستان در تاریخ بوده است.

ملل متحد از سال ۱۹۴۰ به اینسو ریکارد گرمای جهان را ثبت کرده است.
در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG