هند میگوید که تلاش میکند برای رسیدن به یک توافق تجارتی دوجانبه با ایالات متحده، موانع تجارتی را برداشته و تعرفهها بالای کالاهای وارداتی از امریکا را کاهش دهد.
پس از ملاقات دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده و نرندرا مودی، صدراعظم هند در ماه فبروری در قصر سفید، دو کشور گفته اند که تلاش خواهند کرد تا خزان امسال به توافقی دست یابند که هدف آن افزایش تجارت دوجانبه تا سال ۲۰۳۰ به ۵۰۰ میلیارد دالر است.
رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجهٔ هند روز جمعه به خبرنگاران گفت که هدف توافقنامهٔ تجارت دوجانبه "تقویت و عمیق تر ساختن روابط تجاری هند-ایالات متحده در بخش کالاها و خدمات، افزایش دسترسی به بازار، کاهش موانع تعرفهای و غیر تعرفهای... خواهد بود."
ترمپ همواره میزان تجارت جهانی با کشورش را غیرعادلانه خوانده و در دوره نخست ریاست جمهوری خود، علاوه بر وضع مالیات بر کالاهای چین، مالیاتی بر فولاد و المونیم وارداتی از کانادا، مکسیکو و اتحادیه اروپا نیز وضع کرده بود.
رییس جمهور امریکا دهلی جدید را نیز به وضع موانع تجارتی غیرعادلانه از طریق تعرفههای بلند متهم کرده و هند را تحت فشار قرار داده است تا تعرفهها بالای کالاهای وارداتی از ایالات متحده را کاهش دهد.
ترمپ روز جمعه گفت: "هند از ما تعرفههای هنگفت میگیرد. شما حتا نمیتوانید در هند چیزی بفروشید. آنها موافقت کرده اند که تعرفههای خود را کاهش دهند."
هند، به گونهٔ مثال، تعرفه های تا ۱۱۰ در صدی را بالای تمام واردات موتر وضع کرده است.
رویکرد مصلحت آمیز
تحلیلگران میگویند که هند یک رویکرد مصلحتآمیز را در مورد تعرفهها روی دست گرفته و دهلی جدید که خواستار پرهیز از تنش تجارتی با ایالات متحده است، اوایل همین ماه اعلام کرد که تعرفهها را بر شماری از کالاهای وارداتی از ایالات متحده به شمول موترسایکل و موتر، کاهش میدهد.
به گفتهٔ تحلیلگران هند ممکن امتیازات دیگری نیز در نظر بگیرد تا محصولات امریکایی به بازارهای هند دسترسی یابد.
بیسواجیت دار، تحلیلگر امور تجارتی در دهلی جدید، گفت: "اولتر از همه ایالات متحده بزرگترین بازار صادراتی هند است، بنابراین ما نمیخواهیم آن را ناراحت کنیم. ثانیاً ملاحظات دیگری در بازی نیز وجود دارد. این احساس وجود دارد که ایالات متحده یک شریک ستراتیژیک با ارزش است، از اینرو ما نمیخواهیم که تنشهای تجارتی این تعادل را نیز برهم بزند."
هند تا اکنون از وضع تعرفههای تجارتی ترمپ متاثر نشده، اما تعرفهها که ترمپ گفته اوایل ماه آینده وضع خواهد کرد ممکن صادرات هند به ایالات متحده را در بخش ادویهجات و پرزهجات موتر متاثر کند.
ایالات متحده بزرگترین شریک تجارتی هند است و تجارت دوجانبه میان دو کشور در سال ۲۰۲۳ به ۱۱۸ میلیارد دالر میرسید که در این میان صادرات هند ۳۲میلیارد دالر بیشتر از واردات آن از ایالات متحده است.
پیوش گویل، وزیر تجارت هند این هفته به واشنگتن سفر کرد تا در مورد مسایل تجارتی با مقامات امریکایی از جمله هاوارد لوتنیک، وزیر تجارت ایالات متحده بحث کند.
لوتینک روز جمعه در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی هند از این کشور خواست تا در مورد تعرفه ها با در نظر داشت "روابط ویژه" با ایالات متحده تجدید نظر کند.
او به تلویزیون "اندیا تودی" گفت: "وقت آن رسیده که یک کار بزرگ، یک کار عظیم، چیزی که هند و ایالات متحده را با هم وصل کند، انجام دهیم، اما این کار را در مقیاس گسترده انجام دهیم، نه محصول به محصول، بلکه در کل."
خریداری در بخش دفاعی
وزیر تجارت ایالات متحده همچنان گفت که هند باید برای خرید تجهیزات دفاعی از روسیه دوری کرده و از ایالات متحده بیشتر خریداری کند.
تحلیلگران میگویند که خریداری تسلیحات نظامی بیشتر از ایالات متحده می تواند در کاهش مازاد تجاری هند با ایالات متحده کمک کند که سال گذشته بیش از ۴۰ میلیارد دالر بود.
لوتنیک همچنان گفت که او میخواهد هند بازار خود را به روی صادرات زراعتی ایالات متحده باز کند. دهلی جدید از ترس اینکه چنین اقدامی به دهها میلیون دهقان هند صدمه خواهد زد، از مدت ها به اینسو در مقابل آن مقاومت کرده است.
تحلیلگران تجارت میگویند که هند میتواند در چندین ساحه خارج از زراعت تعرفهها را کاهش دهد.
اجی شریواستاوا، بنیانگذار کانون فکری مرکز تحقیقاتی تجارت جهانی در دهلی جدید گفت: "من فکر میکنم که ما میتوانیم تعرفهها را در بیشتر کالاهای صنعتی به صفر کاهش دهیم، مگر ما نمیخواهیم بخش زراعت را دست بزنیم."
او افزود: "برای ما، این یک موضوع تجارت نیست بلکه یک موضوع معیشت است، که بیشتر از ۷۰۰ میلیون دهقان برای عاید شان به آن متکی اند."
تحلیلگران دیگر به این نظر اند که تعرفهها بالای واردات محصولات زراعتی، که ایالات متحده به آن دسترسی میخواهد، میتواند بر جریان مذاکرات برای دو کشور مانع ایجاد کند.
گروه