لینک های دسترسی

Breaking News

فضاپیمای هندی وارد مدار مهتاب شد


فضاپیمای هندی که برای فرود آمدن بر سطح مهتاب به فضا پرتاب شده است، روز شنبه وارد مدار مهتاب شد.

هند که در مقایسه به دیگر قدرت‌های پیشتاز در عرصهٔ تحقیقات فضایی، هزینهٔ کمی را صرف برنامهٔ رقابتی فضایی خود کرده است، به سرعت در این عرصه پیشرفت دارد.

تا کنون تنها ایالات متحدهٔ امریکا، روسیه و چین قادر به فرود آوردن فضاپیما و کاوشگر بر سطح مهتاب شده اند.

سازمان تحقیقات فضایی هند تایید کرده است که فضاپیمای چاندریان۳ که به زبان سانسکریت مهتاب‌پیما معنی می‌دهد،‌ "موفقانه وارد مدار مهتاب" شده است. چاندریان۳ حدود سه هفته پیش به سمت مهتاب پرتاب شده بود.

در صورتیکه متباقی کارهای این ماموریت طبق برنامه به پیش برود، این فضاپیما بین تاریخ ۲۳ و ۲۴ اگست در قطب جنوبی مهتاب فرود خواهد آمد. قطب جنوب مهتاب تا کنون بسیار اندک کاوش شده است.

چهار سال پیش، تلاش هند برای فرود آوردن کاوشگر بر سطح مهتاب ناکام شد و آن فضاپیما لحظاتی پیش از نشستن بر سطح مهتاب، تماس خود را با زمین از دست داد.

چاندریان۳ که ادارهٔ تحقیقات فضایی هند آن را انکشاف داده است، شامل یک سیستم نشست و یک کاوشگر است. حدود ۷۴.۶ میلیون دالر صرف ماموریت چاندریان۳ شده است که در مقایسه با ماموریت‌های مشابه سایر قدرت‌ها در عرصهٔ تحقیقات فضایی، بسیار اندک است.

کارشناسان می‌گویند که هند می‌تواند با نسخه‌برداری و سازگار ساختن تکنالوژی موجود فضایی خود، هزینهٔ برنامه‌های فضایی را پایین نگه‌دارد.

در مقایسه با ماموریت اپولوی ادارهٔ تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا) که در سال‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ در ظرف چند روز خود را به مهتاب رساند، چاندریان۳ وقت زیادتری – سه هفته - را صرف کرد تا خود را به مهتاب برساند.

در صورتیکه نشست فضاپیمای هندی بر سطح مهتاب موفقانه انجام یابد، کاوشگر موجود در ساحات اطراف نشست این فضاپیما به کاوش پرداخته و تصاویر را برای تحلیل و تدقیق به زمین خواهد فرستاد. این کاوشگر فقط برای یک روز مهتاب – معادل چهارده روز زمین – قادر به انجام ماموریت و جمع آوری معلومات خواهد بود.

ماموریت فضایی هند به سرعت در حال رشد است. در سال ۲۰۱۴، هند نخستین کشور آسیایی بود که ماهواره‌ای را در مدار مریخ قرار داد و سه سال بعد از آن فضاپیمای هندی در یک ماموریت واحد ۱۰۴ ماهواره را به فضا انتقال داد.

گروه

XS
SM
MD
LG