لینک های دسترسی

Breaking News

عبداللطیف رشیدمنحیث رییس جمهور عراق انتخاب شد؛ امریکا استقبال کرد


پارلمان عراق امروز پنجشنبه ۱۳ اکتوبر (۲۱ میزان) عبداللطیف رشید را منحیث رییس جمهور این کشور انتخاب کرد.

این در حالی است که امروز حد اقل نه راکت مقر پارلمان عراق که در ساحهٔ سبز موقعیت دارد، را هدف قرار داد. اما قانونگذاران تشکیل حکومت آینده را با وجود بحران سیاسی در این کشور، نهایی کردند.

در جریان این راکت‌پراگنی حد اقل پنج نفر زخمی شدند.

بر اساس قانون عراق، رییس جمهور باید از بزرگترین ایتلاف پارلمان بخواهد تا برای کرسی صدارت فردی را نامزد کند.

چهارچوب هماهنگی که به گونهٔ گسترده متشکل از احزاب شیعه است، محمد شیاع السودانی را منحیث نامزد خویش به کرسی صدارت معرفی کرده و در یک نامهٔ رسمی ادعا کرده است که بزرگترین ایتلاف در پارلمان عراق است.

لطیف ۷۸ ساله از ۱۶۲ رای، برندهٔ ۱۶۱ رای شد و به کرسی ریاست جمهوری رسید. او از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ منحیث وزیر منابع آب و پس از آن به صفت مشاور رییس جمهور ایفای وظیفه کرده است.

برهم صالح، رییس جمهور کنونی عراق در جریان رای گیری مقر پارلمان را ترک کرد. او با تفاوت ۹۹ رای بازنده شد.

عبداللطیف فقط ۱۵ روز مهلت دارد تا صدر اعظم جدید را معرفی کند و صدر اعظم باید فهرست کابینه را به پارلمان تسلیم کند.

وزارت خارجهٔ امریکا از انتخاب عبداللطیف رشید، منحیث رییس جمهور عراق استقبال کرده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا در یک اعلامیه گفته است در حالی که رهبران سیاسی عراق حکومت جدید تشکیل می‌دهند، "ما از تمامی آنان می‌خواهیم تا خواست‌های مردم عراق را در نظر بگیرند".

در اعلامیه آمده است که ایالات متحده از تمام جوانب می‌خواهد از خشونت دوری جسته و اختلافات خود را به گونهٔ صلح آمیز از طریق پروسهٔ سیاسی حل کنند.

وزارت خارجهٔ امریکا گفته است که امریکا یک بار دیگر تعهد خود را در مشارکت با مردم و حکومت عراق تصریح کرده و در انتظار همکاری قوی و پایدار میان دو کشور است.

بر اساس سیستم تشریک قدرت در عراق، نامزد ریاست جمهوری از سوی گروه‌های کرد و نامزد صدارت از سوی احزاب شیعه معرفی می‌شود و رییس پارلمان باید سنی مذهب باشد.

عراق به دلیل بحران‌های پی در پی پس از انتخابات فدرال در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۱ نتوانسته بود حکومت جدید را تشکیل بدهد.

این بنبست به گونهٔ عمده به دلیل رقابت‌های شدید سیاسی میان مقتدی الصدر، شیعهٔ پر نفوذ و نوری المالکی، صدر اعظم پیشین عراق به میان آمده بود. مالکی و سایر احزاب شیعه در عراق از حمایت ایران برخوردار اند.

XS
SM
MD
LG