یک گروه مدافع آزادی مطبوعات گزارش داده است که جنگ روان میان اسراییل و تندروان گروه حماس منجر به تلفات بیپیشینهٔ ژورنالستان شده است.
کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان روز پنجشنبه ۲۱ دسمبر (۳۰ قوس) گزارش داد که از زمان آغاز جنگ میان اسراییل و حماس در هفتم اکتوبر تا کنون ۶۸ ژورنالست کشته شده است. این نهاد از سال ۱۹۹۲ به اینسو تلفات ژورنالستان را در جهان پیگیری میکند.
شریف منصور، هماهنگ کنندهٔ برنامه شرق میانه ن جنوب افریقا در کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان در بیانیهای گفت: "جنگ اسراییل-حماس بیش از هر وقت دیگر، خطرناکترین وضعیت برای ژورنالستان بوده است."
منصور اضافه کرد: "اردوی اسراییل در ده هفته آن تعداد ژورنالست را کشته است که هیچ اردویی در طول یک سال به این تعداد ژورنالست را نکشته است. با کشته شدن هر ژورنالست، مستندسازی جنگ و درک آن دشوارتر میشود."
بیشترین تلفات را ژورنالستان فلسطینی متحمل شده اند. بر اساس گزارش کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان از جمع ۶۸ خبرنگار کشته شده، ۶۱ نفر آن فلسطینی، چهار نفر اسراییلی و سه نفر دیگر لبنانی بوده اند.
جودی گینسبرگ، رییس کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان در بیانیهای گفت: "میزان تلفات ژورنالستانی که در جنگ اسراییل-غزه کشته شده اند در تاریخ کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان بیپیشینه بوده و برجسته میکند که وضعیت در ساحه برای مطبوعات چقدر وخیم است."
بیش از نصف این تلفات – ۳۷ ژورنالست – در جریان ماه نخست جنگ ثبت شده است که در تاریخ کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان چنین رقم بلند تلفات بیپیشینه خوانده شده است.
گینسبرگ گفت که میزان بلند تلفات ژورنالستان در جنگ نشان میدهد که طرفهای درگیر باید به حفاظت از غیرنظامیان به شمول ژورنالستان متعهد باشند.
اردوی اسراییل پیش از این در بیانیهای گفته بود که هرگز ژورنالستان را عمداً هدف نگرفته و نخواهد گرفت، اما مقامهای نظامی اسراییل پیش از این به خبرگزاریهای رویترز و فرانسپرس گفته بودند که مصوونیت ژورنالستانی را که در غزه فعالیت دارند، تضمین کرده نمیتواند.
منصور گفت که تلفات سنگین خبرنگاران در جنگ اسراییل-حماس این خطر را در پی دارد که جهان نتواند ابعاد این جنگ را به درستی درک کند. او گفت: "صدها میلیون نفری که در سرتاسر جهان خبرهای این جنگ غمانگیز را دنبال میکنند برای دریافت معلومات و تبصرههای به موقع و مستقل به ژورنالستان متکی اند. بدون آن، آنان با دریایی از معلومات نادرست روبرو اند که تنها جنگ را بیشتر شعلهور میکند."
وزارت خارجهٔ اسراییل به ایمیلهای صدای امریکا برای تبصره در مورد یافتههای گزارش کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان تا کنون پاسخی ارایه نکرده است.
پیش از این ریکارد بلندترین میزان تلفات ژورنالستان را عراق داشت که در سال ۲۰۰۶ میلادی ۵۶ ژورنالست در آن کشور کشته شد و ۴۸ نفر آنان به خاطر کار خبرنگاری شان هدف قرار گرفتند.
کمیتهٔ حمایت از ژورنالستان روز پنجشنبه فهرستی از سفارشات را به حکومت اسراییل پیشکش کرد که در آن دسترسی رسانههای بینالمللی به نوار غزه نیز شامل میباشد.
انجمن مطبوعات خارجی در بیتالمقدس که از ۳۷۰ خبرنگار از ۱۳۰ رسانه نمایندگی میکند، نیز روز دوشنبه درخواستی را به محکمهٔ عالی اسراییل پیشکش کرده و خواستار دسترسی فوری رسانههای خارجی به غزه شد.
گروه