جنبش ملی اسلامی افغانستان گفته است که با پیمان صلح با حکمتیار مخالفت ندارد اما جنرال دوستم نتوانست در مراسم استقبال از وی اشتراک کند.
در مراسم استقبال از گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، در ارگ ریاست جمهوری پنجشنبه رهبران و نمایندگان اکثریت احزاب و نهادهای های سیاسی حضور داشتند. نبود عبدالرشید دوستم، معاون اول ریاست جمهوری و رهبر جنبش ملی افغانستان افغانستان و صلاح الدین ربانی و عطا محمد نور، رهبران جمعیت اسلامی افغانستان، اما در این مراسم پرسش برانگیز بود.
بشیر احمد ته ینج، سخنگوی جنرال دوستم، به صدای امریکا گفت که معاون اول رئیس جمهور در مراسم ارگ دعوت شده بود، اما وی در آن شرکت نکرد.
آقای ته ینج گفت "ما از هر فرد و یا گروهی که زیر بیرق افغانستان می خواهد فعالیت کند و قانون اساسی کشور را رعایت می کند، حمایت می کنیم. حضور و یا نبود آقای دوستم در این محفل مهم نیست".
در حال حاضر، به گفتۀ آقای ته ینج، معاون اول رئیس جمهور در کابل به سر می برد.
جنبش اسلامی در جریان جنگ های داخلی در ائتلاف موسوم به شورای هماهنگی که متشکل از حزب اسلامی به رهبری آقای حکمتیار و حزب وحدت اسلامی به رهبری عبدالعلی مزاری دخیل بود.
جمعیت اسلامی
طاهر قادری، یکی از نزدیکان والی بلخ، عطا محمد نور، در یک پیام فیسبوکی به صدای امریکا گفت که آقای نور پنجشنبه در خارج از افغانستان بود و "موضوع شرکت نکردن شان [آقای نور] منتفی می شود".
قادری در مورد اینکه آیا از آقای نور برای اشتراک در مراسم استقبال از گلبدین حکمتیار دعوت شده بود یا خیر، چیزی بیان نکرد.
والی بلخ در ابتدا از پیوستن گلبدین حکمتیار به روند صلح استقبال کرد، اما در هفته های اخیر نگرانی اش را در مورد "توزیع سلاح برای افراد وفادار به حزب اسلامی" بیان کرد.
از جانبی هم امرالله صالح، وزیر دولت در امور اصلاحات سکتور امنیتی، نیز در مورد برادر خواندن طالبان از گلبدین حکمتیار واکنش ضمنی نشان داده است.
آقای صالح در فیسبوک نوشته است که " شماری از ترس برادران خود زیر حمایت نیرو های ایثارگر امنیتی ودفاعی افغانستان به سر می برند و این ترس به حدی جدی است که هفت دژ کانکریتی و فولادی دور وبر خود ساخته اند. نوع تعریف ناشده ای برادر و برادری!".