سازمان غیردولتی بینالمللی مرسی کورپس از وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حال حاضر ۱۱.۶ میلیون نفر در این کشور با ناامنی غذایی مواجه اند و این رقم تا ماه مارچ امسال به ۱۴.۸ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
این سازمان ناوقت روز سهشنبه هفتم جنوری (۱۸ جدی) با نشر گزارشی گفته است که هرچند از سال ۲۰۲۱ به اینسو، وضعیت ناامنی غذایی تا حدی بهبود یافته است، هنوز هم ۲۵ درصد مردم افغانستان سطح بالای از ناامنی غذایی را تجربه می کنند.
در گزارش آمده است: "با وجود این دستآوردهای کوچک، ۱۱.۶ میلیون نفر که ۲۵ درصد نفوس افغانستان را تشکیل میدهد، در حال حاضر ناامنی شدید غذایی را در سطح بسیار بلندی تجربه میکنند، این تعداد تا مارچ ۲۰۲۵ به ۱۴.۸ میلیون نفر افزایش خواهد یافت که ۳۲ درصد تمام کل نفوس این کشور را تشکیل میدهد."
داین کوری، رییس دفتر مرسی کورپس در کابل گفته است که سال گذشته، برفباریهای دوامدار در افغانستان سبب افزایش حاصلات غلهجات در این کشور شد و این روند روی وضعیت ناامنی غذایی اندکی تاثیر مثبت داشت.
او همچنان از احتمال تشدید خشکسالی در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ میلادی ابراز نگرانی کرده و گفته است که حوادث طبیعی مشکلات زیادی را برای شهروندان این کشور به بار خواهد آورد.
رییس این سازمان غیردولتی بینالمللی همچنان اضافه کرده که همزمان با تغییرات اقلیمی و تشدید خشکسالی در افغانستان، اگر به نیازمندان در درازمدت رسیدگی نشود، این افغانها با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد.
به گفتۀ این سازمان، افغانستان از سال ۲۰۲۱ به اینسو، با چالشهای جدی سیاسی، همهگیری کووید۱۹، حوادث طبیعی به شمول سیلابها، زلزله و خشکسالی شدید مواجه بوده است.
بر بنیاد این گزارش، افزون بر این، روند اخراج و برگشت مهاجران از کشورهای منطقه به افغانستان، سبب افزایش آمار نیازمندان به کمکهای بشری و همچنان افزایش ناامنی غذایی در این کشور شده است.
سازمان غیردولتی بینالمللی مرسی کورپس همچنان از افزایش آمار کودکان مبتلا به سوتغذیه در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که از ماه جون ۲۰۲۴ تا می امسال، حدود ۳.۵ میلیون کودک بین سنین شش ماه تا ۵۹ ماهه، از بیماری سوتغذیه رنج خواهند برد. این سازمان خواستار توجه جدی برای رسیدگی به کودکان مبتلا به سوتعذیه در افغانستان شده است.
این سازمان همچنان پیشبینی کرده است که ۱.۲ میلیون زن حامله و مادر شیرده نیز در این مدت از بیماری سوتعذیۀ شدید رنج خواهند برد.
این در حالی است که در تازهترین مورد، برنامۀ جهانی غذا بار دیگر از کمبود بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفت که از ۱۴ میلیون نیازمند در این کشور، تنها قادر است به نیم آن رسیدگی کند.
پاولین ایلوف، رییس بخش حالت اضطراری این ادارۀ ملل متحد به تاریخ دوم جنوری (۱۳ جدی) در یک پیام ویدیویی در شبکۀ اجتماعی ایکس گفت که امسال تنها برای هفت میلیون نفر که نیازمند به کمکهای بشری اند در نقاط مخلتف افغانستان کمک خواهند کرد.
ایلوف افزود که آنان به دلیل کمبود بودجه از هر دو خانوادۀ نیازمند، تنها به یک خانوادۀ آن رسیدگی خواهند کرد. بر اساس معلومات این مقام برنامۀ جهانی غذا، خانوادههای نیازمند به کمکهای بشری در صورت عدم دریافت کمکها، نمیتوانند به کودکان غذا تهیه کنند و یا خانههای شان را در این فصل سال گرم کنند.
به گفتۀ رییس بخش اضطراری برنامۀ جهانی غذا امسال، افغانستان زمستان سختی در پیش خواهد داشت و به دلیل برفباریهای سنگین بسیاری از راههای مواصلاتی مسدود خواهد شد. او تاکید کرد که آنان به تلاشهای شان برای رسیدگی به نیازمندان در مناطق دوردست افغانستان ادامه داده و تلاش خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که این کمکها به موقع در اختیار آنان قرار میگیرد.
گروه