لینک های دسترسی

Breaking News

صلیب سرخ: امسال ۴۵۵ غیرنظامی افغان در اثر حوادث مرتبط به انفجار کشته و زخمی شدند


صلیب سرخ گفته است که این غیرنظامیان افغان در ۲۳۴ " حادثۀ مرتبط به خطرات انفجاری" جان باخته و یا زخمی شده‌اند. (عکس ارشیف).
صلیب سرخ گفته است که این غیرنظامیان افغان در ۲۳۴ " حادثۀ مرتبط به خطرات انفجاری" جان باخته و یا زخمی شده‌اند. (عکس ارشیف).

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ از تلفات غیرنظامیان در اثر "حوادث مرتبط به انفجار" در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که از آغاز سال ۲۰۲۴ تا کنون، ۴۵۵ نفر به شمول کودکان کشته و زخمی شده‌اند.

این کمیته ناوقت روز سه‌شنبه ۳۱ دسمبر (۱۱ جدی) با نشر گزارشی گفته است که ۳۵۹ نفر از قربانیان این رویدادها، کودکان بوده‌اند.

بر اساس معلومات صلیب سرخ، این غیرنظامیان افغان در ۲۳۴ "حادثۀ مرتبط به خطرات انفجاری" جان باخته و یا زخمی شده‌اند. این کمیته شمار دقیق کشته‌شان و مجروحان را مشخص نکرده است.

در گزارش آمده است: "افغانستان همچنان یکی از آسیب پذیرترین کشورها در مقابل خطرات انفجاری است که مشکلات زیادی را برای جوامع در این کشور ایجاد می‌کند."

به گفتۀ کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ، با همکاری جمعیت هلال احمر افغانستان، به بیش از ۲۴۰هزار نفر، که بیش از نصف آنان کودکان بودند، برنامه‌های آگاهی‌دهی دربارۀ خطرات ناشی از مواد انفجاری منقلق‌ناشدۀ باقی‌مانده از جنگ ارایه کرده اند.

نگرانی از تشدید بحران بشری

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ گفته است که در حال حاضر مردم افغانستان با چالش‌های زیاد اقتصادی مواجه اند و به گفتۀ این کمیته، ۲۰۲۴ میلادی، سال پر از مشکلات برای آنان بوده است.

صلیب سرخ از تشدید بحران بشری و افزایش افراد نیازمند به کمک‌های بشری ابراز نگرانی کرده و گفته است که برای رسیدگی به آنان، باید توجه جدی صورت گیرد.

در گزارش آمده است: "تحریم‌های بین‌المللی و کاهش کمک‌های خارجی چالش‌های بیشتری را ایجاد کرده و به وضعیت ناگوار در کشوری که میلیون ها نفر آن، با فقر، ناامنی غذایی و مشکلات در دسترسی به خدمات ضروری مانند مراقبت‌های صحی روبرو اند، افزوده است."

صلیب سرخ علاوه کرده که وضعیت گروه‌های آسیب‌پذیر، به شمول زنان، کودکان و افراد دارای معلولیت در این کشور نگران‌کننده است. این نهاد بین‌المللی تاکید کرده که برای رسیدگی به آنان، "نیاز به توجه دوامدار بین‌المللی است تا اطمینان حاصل شود که کمک‌های ضروری به نیازمندان می‌رسد".

این در حالی است که اخیراً دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفت که فقر و بیکاری، حدود ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان، به شمول زنان، را متاثر کرده و در سال ۲۰۲۵ میلادی، کم از کم ۲۲.۹ میلیون نفر در این کشور به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، در سال ۲۰۲۵، ۲۱ میلیون نفر با کمبود آب آشامیدنی و خدمات کافی صحی، ۱۴.۸ میلیون نفر با ناامنی شدید غذایی و ۱۴.۳ میلیون نفر با دسترسی محدود به خدمات صحی مواجه خواهند شد. بر اساس معلومات این ادارۀ ملل متحد، در سال پیشرو، ۷.۸ میلیون زن و کودک، نیازمند به مواد غذایی مغذی خواهند بود.

پیش از این برنامۀ جهانی غذا بار دیگر از کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که در شش ماه آینده، کم از کم ۷۱۸ میلیون دالر بودجه نیاز دارد.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، با گذشت هر ماه شمار نیازمندان به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان بیشتر می‌شود و در حال حاضر، ۱۵ میلیون نفر در این کشور نمی‌دانند وعدۀ غذایی بعدی خود را از کجا دریافت کنند. به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، کمک‌های زمستانی خود را برای بیش از شش میلیون نفر از ماه نومبر امسال آغاز کرده و این روند تا ماه اپریل ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت.

گروه

XS
SM
MD
LG