لینک های دسترسی

Breaking News

مک‌کال به طالبان: تا زمانی که رفتار تان نسبت به زنان تغییر نکرده، شما را به رسمیت نخواهیم شناخت


رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده می‌گوید تا زمانیکه طالبان به حقوق بشر احترام نگذارند و برخورد شان را در قبال زنان تغییر ندهند، ایالات متحده هرگز آنها را برسمیت نمی‌شناسد.

مایکل مک‌کال روز چهارشنبه ۱۷ می (۲۷ ثور) در مصاحبهٔ اختصاصی با صدای امریکا گفت: "پیام به طالبان اینست که اگر طالبان می‌خواهند به رسمیت شناخته شوند، باید با زنان به عنوان یک قشر برابر رفتار کنند نه به عنوان مالکیت و دارایی شان. در این مورد ما موقف بسیار قوی داریم."

او افزود که هر دو حزب کانگرس هیچ نوع مشروعیت طالبان را تا زمانیکه آنان به بحران حقوق بشری و رفتار شان با زنان افغان رسیده‌گی نکنند، نمی پذیرند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی، به طور مداوم محدودیت‌هایی را بر زنان و دختران اعمال کرده اند. این گروه نه تنها به طور گسترده زنان و دختران را از کار در ادارات حکومتی، سازمان‌های غیرحکومتی و حتا دفاتر ملل متحد منع کرده اند، بلکه مانع آموزش دختران بالاتر از صنف ششم شده اند.

رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت که افغانستان یگانه کشوریست که زنان و دختران در آن از حق آموزش و سایر حقوق شان محروم شده اند.

به گفتهٔ او زنان افغان بخاطر جنسیت شان مورد تبعیض قرار گرفته و در چارچوب خانه‌هایشان زندانی شده اند.

مک‌کال از زنان افغان که برای احقاق حقوق خود مبارزه می‌کنند تمجید کرد و تاکید کرد که امریکا در کنار زنان افغانستان ایستاده است.

رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان در حالی این اظهارات را بیان داشت که گزارشگران ویژه ملل متحد پس از سفر هشت روزه از تاریخ ۲۷ اپریل الی چهارم می به افغانستان گفتند که وضعیت تبعیض جنسیتی در افغانستان نهادینه شده و طالبان با افراطی‌ترین اشکال زن ستیزی حکومت می‌کنند.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژهٔ شورای حقوق بشر سازمان ملل، و دوروتی استرادا تانک، رییس گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران در سازمان ملل متحد، به تاریخ پنجم می (۱۵ ثور) مشاهدات خود از افغانستان را در یک گزارش ابتدایی در ژینو ارایه کردند.

هیات در گزارش خود گفته است: "طالبان با افراطی‌ترین اشکال زن‌ستیزی حکومت می‌کنند و پیشرفت نسبی به سوی برابری جنسیتی به دست آمده در دو دههٔ گذشته را از بین می‌برند. طالبان تفاسیر خاصی از دین را تحمیل می‌کنند که ظاهراً برای اکثر قریب به اتفاق افغان‌ها قابل قبول نیست."


در گزارش آمده است: "ما توصیه می‌کنیم که جامعه بین المللی استندردها و ابزارهای معیاری بیشتری را برای رسیدگی به پدیدهٔ آپارتاید جنسیتی به عنوان یک سیستم نهادینه شده‌ای تبعیض، جداسازی، تحقیر و طرد زنان و دختران ایجاد کند."

جامعه جهانی می گوید که طالبان وعده داده بودند که به حقوق بشر و زنان احترام بگذارند، اما به تعهدات خود عمل نکرده اند. طالبان می گویند که بر اساس "شریعت اسلامی و فرهنگ افغانی" به زنان اجازه کار و تحصیل می‌دهند.

XS
SM
MD
LG