معاون سفیر ایالات متحده در ملل متحد امروز ۳۰ اکتوبر (نهم عقرب) در نشست شورای امنیت ملل متحد گفت که سربازان کوریای شمالی که برای جنگ در کنار نظامیان روسی به اوکراین میروند، "در خریطهها" باز خواهند گشت.
رابرت وود به کیم جونگ اون، رییس جمهور کوریای شمالی، هشدار داده گفت: "اگر نیروهای کوریای شمالی برای حمایت از روسیه وارد اوکراین شوند، مطمیناً در خریطههای جسد بازخواهند گشت".
او گفت: "به رییس کیم مشوره میدهم تا پیش از تعامل در چنین رفتار خطرناک و بیباک، دوبار فکر کند".
کوریای شمالی خبر اعزام نیروهای این کشور به روسیه را رد کرده است، با اینحال، معاون وزیر خارجهٔ این کشور گفته است که اگر پیونگیانگ سربازانش را به روسیه اعزام هم کند، چنین اقدامی مطابق به معیارهای جهانی خواهد بود.
اما ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، حضور نیروهای کوریایی در کشوراش را رد نکرده است. پوتین در اوایل هفتهٔ جاری گفت که مسکو در مورد اینکه نیروهای کوریای شمالی چگونه اعزام شوند، تصمیم اتخاذ خواهد کرد، به شمول فرستادن احتمالی آنان به خط مقدم جبهه علیه اوکراین.
پیش از این، مقامات امریکایی گفته بودند که کوریای شمالی حدود ۱۰ هزار سربازاش را به روسیه اعزام کرده است.
سفیر روسیه امروز یک بار دیگر گفت که تعامل نظامی مسکو با کوریای شمالی در تقابل نه بلکه در مطابقت با قوانین بین المللی قرار دارد.
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در ملل متحد امروز به شورای امنیت ملل متحد گفت: "میخواهم این موضوع را برجسته سازم که تعامل روسیه با کوریای شمالی در بخش نظامی و سایر ساحات، مطابق به قوانین بین المللی بوده و آنرا نقض نمیکند."
او افزود که هدف این تعامل اقدام علیه هیچ کشور سومی نیست.
در این حال، لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده، از پیونگ یانگ خواست تا سربازانش را از روسیه بیرون کند.
آستن گفت که ایالات متحده با متحدین و شرکایش کار میکند تا روسیه را ترغیب کند که نیروهای کوریای شمالی را به جنگ نفرستد، اما به گفتۀ وی با آنهم، "به نظر میرسد که مسکو چنین خواهد کرد". او افزود که نیروهای کوریای شمالی با یونیفورم و تسلیحات روسی مجهز شده اند.
کوریای جنوبی نیز خواستار بیرون شدن نیروهای کوریای شمالی از اوکراین شده است.
وزارت دفاع کوریای جنوبی گفته است که حضور نیروهای کوریای شمالی در روسیه، تنشها و تهدیدهای امنیتی به شبهجزیرهٔ کوریا را افزایش خواهد داد.
کیم یون هونگ، وزیر دفاع کوریای جنوبی گفت که "احتمال زیادی" وجود دارد که پیونگ یانگ در ازای استقرار نیروهای خود، خواهان انتقال تکنالوژی روسی برای کمک به برنامههای تسلیحاتی خود - از جمله تسلیحات هستهای محاربوی، میزایلهای بالستیک قارهپیما و ماهوارههای نظارتی، شود.
این مطلب بر اساس گزارشهای رویترز و فرانسپرس تهیه شده است.
گروه