لینک های دسترسی

 
مقام طالبان: نصاب تحصیلی افغانستان را مطابق ارزش‌های اسلامی و ملی بازنگری کرده‌ایم
Breaking News

مقام طالبان: نصاب تحصیلی افغانستان را مطابق ارزش‌های اسلامی و ملی بازنگری کرده‌ایم


نهادهای حقوق بشری گفته اند که طالبان در این مدت، نصاب تعلیمی و تحصیلی افغانستان را مطابق باور سخت‌گیرانۀ شان از اسلام آماده کرده‌اند.
نهادهای حقوق بشری گفته اند که طالبان در این مدت، نصاب تعلیمی و تحصیلی افغانستان را مطابق باور سخت‌گیرانۀ شان از اسلام آماده کرده‌اند.

سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان از تغییرات در نصاب تحصیلی افغانستان خبر داده و گفته است که این نصاب مطابق "ارزش‌های اسلامی و ملی" بازنگری شده است.

ندا محمد ندیم، سرپرست این وزارت در دیدار با طارق علی بخیط، نمایندۀ ویژه سازمان همکاری‌های اسلامی برای افغانستان گفته است که نصاب قبلی تحصیلی افغانستان پاسخگوی نیازهای کنونی مردم نبود.

وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان ناوقت روز سه‌شنبه ۱۸ فبروری (۳۰ دلو) به نقل از ندیم گفته است: "نصاب تحصیلی پاسخگوی نیازهای فعلی مردم نبوده، آنرا به گونه درست و با در نظر داشت ارزش‌های اسلامی و ملی بازنگری نمودیم."

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، این گروه مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بست. علاوه بر این، طالبان در دسمبر ۲۰۲۲ تحصیل دختران را در دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلات عالی نیز ممنوع کردند.

در حال حاضر افغانستان یگانه کشور در جهان است که در آن دختران از رفتن به مکاتب متوسطه، لیسه و دانشگاه محروم شده اند. با وجود تاکید جدی جامعهٔ بین‌المللی برای از سرگیری آموزش دختران در افغانستان، حدود چهار سال است که طالبان به این محدودیت ادامه داده‎‌اند.

این مقام طالبان در مورد بازنگری نصاب تحصیلی در افغانستان معلومات بیشتر نداده، اما پیش از این، نهادهای مدافع حقوق بشر از تصمیم این گروه برای تغییرات در نصاب تعلیمی و تحصیلی این کشور اظهار نگرانی کرده بودند.

به گفتۀ آنان، طالبان در این مدت، نصاب تعلیمی و تحصیلی افغانستان را مطابق باور سخت‌گیرانۀ شان از اسلام آماده کرده‌اند.

رواداری، نهاد ناظر بر وضعیت حقوق بشر در افغانستان که در بیرون از این کشور فعالیت می‌کند، به تاریخ ۲۰ نومبر (۳۰ عقرب) در گزارش تازۀ خود، گفته است که طالبان تغییرات اساسی را در نظام آموزشی افغانستان به وجود آورده و زنان و دختران را به گونۀ عمدی از مکاتب و دانشگاه‌ها محروم کرده اند.

به گفتۀ این نهاد، در سه سال گذشته، طالبان مضامین مربوط به حقوق بشر و حقوق زنان را از نصاب آموزشی و کتابخانه‌های شماری از مکاتب و دانشگاه‌ها حذف کرده‌ و آنان همچنان دختران دارای معلولیت را از دسترسی به برنامه‌های سواد آموزی و آموزش‌های حرفه‌ای محروم ساخته اند.

این نهاد با ابراز نگرانی گفت که وزارت‌های معارف و تحصیلات طالبان، تغییرات زیادی را در برنامه‌های درسی مکاتب و دانشگاه‌ها اعمال کردند که بر اساس آن، به جای مضامین اصلی به موضوعاتی که اغلب نوع روایت و تفسیر خود طالبان را بازتاب می‌دهد، اولویت داده شده است.

به گفتۀ رواداری این گروه موضوعات جدید به شمول "امارت شناسی، تجوید قرآن کریم، ادیان و مذاهب، نظام اقتصادی اسلام، نظام سیاسی اسلام، نظام اجتماعی و خانوادگی اسلام، فقه حنفی، فکر شناسی، تاریخ اندیشه‌های اسلام، اخلاقیات اسلامی و شخصت‌های مهم اسلامی" را شامل برنامه‌های تدریسی دانشگاه‌ کرده‌اند.

همچنان طالبان در این مدت، بر تفتیش کتاب‌خانه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها اقدام کرده و روند جمع‌آوری کتاب‌های خلاف میل شان را تشدید کرده اند. آنان در بیشتر از سه سال گذشته، کتاب‌های زیادی را که در آن به موضوعات حقوق زنان، حقوق بشر، قانون اساسی، دموکراسی و تشریح مذهب تشیع پرداخته شده، جمع‌آوری کرده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG