شماری از باشندگان شهر مزارشریف میگویند که افزایش شمار معتادان بیسرپناه در این شهر جرایم جنایی را بیشتر ساخته است.
نیلوفر شریفی، یکی از باشندگان مزارشریف میگوید که حضور معتادان در جادهها و استعمال آزادانه مواد مخدر سبب تشویق کودکان و نوجوانان به اعتیاد میشود.
او میگوید "روزانه این معتادان برای بدست آوردن پول مواد مخدر شان دست به دزدی و جنایتهای دیگر میزنند و موجودیت این افراد در نزدیکی مکاتب و در جایی که اطفال از آن عبور میکنند، خیلی ناگوار است".
علی سجاد رضوی یکی دیگر از باشندگان شهر مزارشریف میگوید که همه روزه با معتادان روبرو میشود و این وضعیت برایش آزاردهنده است.
او میافزاید "بیکاری مردم و جوانان را به طرف مواد مخدر برده است و زمانیکه ما در گوشه و کنار سرک معتادان را میبینیم خیلی ناراحت میشویم".
در همین حال، مسوولان صحت عامه ولایت بلخ میگوید که بربنیاد آمارها ۴۳۵۰ معتاد بیسرپناه در مزارشریف بسر میبرند اما شمار مجموعی معتادان بیشتر از ارقام ارایه شده است.
عصمت الله کریم، ناظم ولایتی بخش اعتیاد صحت عامه ولایت بلخ میگوید "آمار و ارقام تاسفبار استند و روزانه در حال تغییر میباشند. بربنیاد ارقامی که قبلا وزارت مبارزه با مواد مخدر با ما شریک ساخته بود ۴۳۵۰ معتاد در سطح شهر مزارشریف بسر میبردند اما آمارهای استفاده کنندگان بیشتر از این است".
در حال حاضر پنج مرکز ترک اعتیاد در مزارشریف با ظرفیت ۵۰۰ بستر فعالیت دارند. اما با این هم شمار معتادان در این شهر در حال افزایش است.
مسوولان صحی ولایت بلخ میگویند که اکثر معتادان علاقمند درمان نیستند و پس از ترک شفاخانهها دوباره به مواد مخدر پناه میبرند.