یک مرکز خصوصی ترک اعتیاد در ولایت دایکندی به خانواده هایی که یک یا چند عضو معتاد به مواد مخدر داشته باشند، روش برخورد با معتادان در محیط خانه را آموزش میدهد.
حکیم حیدری، مسوول مرکز ترک اعتیاد مادر میگوید "من خودم معتاد بودم و تجربیات خود را در قالب یک ورکشاپ آماده کردم تا مردم با یک معتاد در محیط خانه چگونه رفتار کند".
مرکز ترک اعتیاد مادر امسال در دایکندی به فعالیت آغاز کرد. اما برخی از باشندگان این ولایت میگویند که این مرکز در مدت کوتاهی موثریت خوبی در درمان معتادان داشته است.
حسین علی، یکی از اشتراک کنندگان کارگاه آموزشی برخورد با معتادان در محیط خانه میگوید "این برنامه بسیار خوب است. ما میفهمیم که با یک مریض معتاد چطوری برخورد کنیم این برای ما خیلی مفید است".
وزیرگل، یکی دیگر از شرکت کنندگان این کارگاه آموزشی گفت "یک ماه شده که این بچه را آوردیم بسیار خوب شده وقتی ما در جای دیگری بستر میکردیم دوباره سالم به خانه برنمیگشت".
مسوولان مرکز ترک اعتیاد مادر میگویند که افراد معتاد در جریان اعتیاد به مواد مخدر خیلی حساس میباشند و نمیتوانند که تصامیم درست بگیرند. به گفته آنان چگونگی برخورد خانواده ها با معتادان این جهت مهم است که هر برخورد میتواند که مسیر زندگی معتادان را تغییر بدهد.
در این کارگاه آموزشی، مسوولان مرکز ترک اعتیاد مادر به خانواده هایی که یکی از اعضای آن در این مرکز درمان شده اند، روش برخورد پس از ترک اعتیاد را نیز آموزش میدهند.