باشندگان و فعالان جامعه مدنی در ولایت دایکندی میگویند که در ماه های اخیر شمار معتادان مواد مخدر به گونه کمسابقهای در این ولایت افزایش یافته است.
آنان با نگرانی از این وضعیت از حکومت میخواهند که مبارزه با قاچاقبران و درمان معتادان را در اولویت قرار بدهد تا از یک فاجعه غیرقابل کنترول جلوگیری شود.
دین محمد بهزاد، یکی از فعالان جامعه مدنی میگوید: "نگرانی مردم بیشتر از این است که در این میان زنان و کودکان هم شامل است و اگر دولت عاجل اقدام نکند، بیشتر از سایر مشکلات با پدیدهٔ شوم مواد مخدر مواجه میشود."
باشندگان ولایت دایکندی میگویند که شمار معتادان بیسرپناه نیز افزایش یافته است.
رقیه راسخ، یکی از باشندگان شهر نیلی میگوید: "آمار معتادان روز به روز در دایکندی افزایش مییابد. در کل زنان و مردان معتاد شده اند و در ولسوالی میرامور بسیاری از فامیلها همگی شان معتاد شده اند."
باشندگان ولایت دایکندی میگویند که افزایش شمار معتادان ناامنی و فقر را بیشتر ساخته و باعث ایجاد انواع مختلف مشکلات اجتماعی شده است.
مسوولان صحی ولایت دایکندی میگویند که یازده درصد جمعیت این ولایت به مواد مخدر اعتیاد دارند.
اسحق علی درمان، رییس صحت عامه دایکندی میگوید: "آمار مبتلایان به مواد مخدر براساس سروی بخش مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ در حدود ۱۱ درصد جمعیت دایکندی معتاد اعلام شده بود که حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر معتاد باشند."
مسوولان صحی ولایت دایکندی میگویند که کمبود مراکز درمان معتادان و دسترسی آسان به مواد مخدر سبب شده اند که دامنه معضل اعتیاد در این ولایت در حال گسترش باشد.