لینک های دسترسی

 
صادرات افغانستان در ماه گذشته ۲۸ میلیون دالر کاهش داشت – طالبان
Breaking News

صادرات افغانستان در ماه گذشته ۲۸ میلیون دالر کاهش داشت – طالبان


اخیراً بانک جهانی هشدار داد که اقتصاد افغانستان با وجود آنکه رشد اندک را نشان می‌دهد، با آیندهٔ نامعلوم و چالش‌های گسترده مواجه است.
اخیراً بانک جهانی هشدار داد که اقتصاد افغانستان با وجود آنکه رشد اندک را نشان می‌دهد، با آیندهٔ نامعلوم و چالش‌های گسترده مواجه است.

ادارۀ ملی احصاییه و معلومات حکومت طالبان گفته است که صادرات افغانستان در ماه جدی، ۲۸ میلیون دالر در مقایسه با ماه قوس، کاهش یافته است.

این اداره روز یکشنبه ۱۵ فبروری (۲۷ دلو) با نشر گزارشی گفته است که در ماه جدی افغانستان به ارزش ۱۶۲.۲ میلیون دالر به کشورهای خارجی صادرات و ۱.۹۷۲ میلیارد دالر واردات داشته است.

ادارۀ ملی احصاییه و معلومات حکومت طالبان افزوده است: "مجموع ارزش صادرات کشور در ماه قوس سال ۱۴۰۳ به ۱۹۰.۲ میلیون دالر می‌رسید. تحلیل ارقام نشان می‌دهد که ارزش صادرات در ماه جدی سال روان نسبت به ماه قوس همین سال، ۲۸ میلیون دالر کاهش یافته است."

طالبان گفته اند که در ماه جدی، واردات به افغانستان، ۵۵.۷ میلیون دالر نسبت به ماه گذشتۀ آن افزایش یافته است.

بر بنیاد معلومات این ادارۀ طالبان، بیش‌ترین صادرات در ماه جدی امسال، به هند، پاکستان و امارات متحده عرب و بیش‌ترین واردات از ایران، پاکستان و چین بوده است.

اخیراً وزارت تجارت و صنایع حکومت طالبان از رشد معاملات تجارتی افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی خبر داده و گفت که مجموع این معاملات به ۱۲.۴۴ میلیارد دالر می‌رسد.

این وزارت به تاریخ پنجم جنوری (۱۶ جدی) مدعی شد که افغانستان در این سال، حدود ۱.۸۰۳ میلیارد دالر صادرات داشته و واردات آن به حدود ۱۰.۶۱۹ میلیارد دالر رسیده است.

بر اساس معلومات وزارت تجارت و صنایع حکومت طالبان، در سال ۲۰۲۳، افغانستان حدود ۱.۸۸۴میلیارد دالر صادرات داشت و همچنان واردات آن به ۷.۷۱۰ میلیارد دالر می‌رسید.

این در حالی است که بانک جهانی به تاریخ چهارم دسمبر (۱۴ قوس) هشدار داد که اقتصاد افغانستان با وجود آنکه رشد اندک را نشان می‌دهد، با آیندهٔ نامعلوم و چالش‌های گسترده مواجه است.

این نهاد مالی جهانی در گزارشی زیر نام تجدید توسعۀ افغانستان‌ گفت که چالش‌های اقتصادی این کشور شامل "محدودیت‌های مالی، عدم تعادل تجاری و ظرفیت محدود برای سرمایه‌گذاری عامه" است.

به گفتۀ بانک جهانی فکتور‌های مهم برای احیای دراز مدت اقتصاد شامل امکان مشارکت زنان در اقتصاد، حفظ ثبات نرخ و نوا و مقابله با کسرهای کلیدی سرمایه بشری - مانند آموزش و مراقبت های صحی- است.

بانک جهانی اضافه کرده است که تولیدات ناخالص داخلی افغانستان شاهد ۲.۷ در صد رشد بوده است، اما این رشد تنها حدود ۱۰ درصد خسارات اقتصادی گذشته را جبران می‌کند.

حکومت گروه طالبان که از بیش از سه سال به این‌سو در افغانستان حاکمیت دارد، در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نشده و اقتصاد این کشور هنوز هم به گونهٔ گسترده منزوی باقی مانده است. به دلیل مشکلات اقتصادی و افزایش سطح بیکاری، شماری زیادی از افغان‌ها زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

گروه

XS
SM
MD
LG