مقامهای نیپالی گفته اند که تلفات سیلابهای ناشی از بارانهای شدید موسمی در آن کشور به ۱۷۰ نفر رسیده است.
شماری از باشندگان شهر سیلابزدهٔ کتماندو، پایتخت نیپال، روز یکشنبه ۲۹ سپتمبر (هشتم میزان) به خانههای تخریب شدهٔ خود بازگشتند تا صدمات ناشی از سیلابها را ارزیابی کنند.
جاری شدن سیلاب و لغزش زمین در نیپال، در طول فصل بارانهای موسمی - از ماه جون تا ماه سپتمبر- معمول است، اما کارشناسان میگویند که تغییرات اقلیم باعث افزایش و شدت این بارانها شده است.
لبریز شدن دریاها به دلیل بارندگی شدید و بلند رفتن سطح آب، بخشهایی از شهر کتماندو را در آب فرو برده و سبب تخریب شماری شاهراههایی شده است که پایتخت را با دیگر شهر ها وصل میکند.
کمار تامانگ که در یک ساحهٔ فقیرنشین در کتماندو در نزدیک بستر دریا، زندگی میکند، به خبرگزاری فرانس پرس گفت که خانوادهٔ وی در نیمه شب شنبه به دلیل سرازیر شدن آب به خانه شان، مجبور به فرار از آن محل شدند. او گفت که صبح روز بعد، زمانیکه به محل بازگشتند "همه چیز متفاوت به نظر میرسید."
کمار میگوید که قادر به بازکردن دروازهٔ خانهاش نشد، زیرا به گفتهٔ او، گل و لای در پشت در جمع شده بود. او گفت که مردم ساحات سیلابزده به آب صحی آشامیدنی دسترسی ندارند.
ادارهٔ ملی مدیریت و کاهش خطرات بحران در نیپال، میگوید که دهها نفر دیگر ناپدید اند و تلاش برای نجات آنان ادامه دارد.
ریشی رام تیواری، سخنگوی وزارت داخلهٔ نیپال، به خبرگزاری فرانسپرس گفت که راههای ارتباطی کتماندو با سایر بخشهای نیپال قطع شده و به گفتهٔ او، تلاش جریان داد تا با استفاده از بولدوزرها چندین شاهراه به روی ترافیک بازگشایی شود. او گفت که بیش از۳۰۰۰ نفر از ساحات سیلابزده نجات داده شده اند.
ادارهٔ هواشناسی نیپال گفته است که در طول ۲۴ ساعت تا صبح شنبه در کتماندو کم از کم ۲۴۰ میلیمتر باران باریده بود که به گزارش روزنامهٔ کتماندو پست، از سال ۱۹۷۰ به اینسو این حجم بارندگی در آن شهر پیشینه نداشته است.
بیش از ۳۰۰۰ منسوب امنیتی برای کمک به آسیب دیدگان، همراه با هلیکوپترها و قایقها توظیف شده اند تا نجات یافتگان را به ساحات امن انتقال دهند.
کم و بیش ۱۵۰ پرواز به دلیل اوضاع وخیم جوی، روز جمعه به کتماندو لغو شده بود، اما بر اساس گزارشها، پروازها به داخل و بیرون از کتماندو روز یکشنبه از سر گرفته شده است.
بارانهای فصلی یا موسمی، ۷۰ تا ۸۰ درصد بارانهای سالانه را در کشورهای واقع در جنوب آسیا تشکیل میدهد. اما در طول سالهای اخیر، سیلابها و واقعات لغزش زمین، به دلیل این باران ها، افزایش یافته است.
گروه