نظامیان نایجر روز دوشنبه ۳۱ جولای (نهم اسد) فرانسه را متهم کردند که تلاش میکند تا از طریق ''مداخلهٔ نظامی'' محمد بازوم، رییس جمهور برکنار شدۀ نایجر، دو باره به قدرت برگردد.
وزارت خارجۀ فرانسه این اتهام نظامیان نایجر را رد، اما تاکید کرده است که بازگرداندن بازوم به قدرت هنوز هم "ممکن" است.
بازوم، یکی از متحدان غرب، حدود دو سال پیش برای نخستین بار از زمان استقلال نایجر به صورت مسالمت آمیز به کرسی ریاست جمهوری آن کشور رسید و به تاریخ ۲۶ جولای توسط گارد ریاست جمهور آن کشور از قدرت برکنار و دستگیر شد.
نایجر در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از فرانسه به دست آورد و از آن زمان به اینسو چندین بار دستخوش کودتاهای نظامی شده است.
در همین حال، حزب نایجر برای دموکراسی و سوسیالیسم که رییس جمهور برکنار شدهٔ آن کشور رهبری آن را بر عهده داشت، روز دوشنبه هشدار دارد که نایجر به ''رژیم دیکتاتوری و استبدادی'' تبدیل میشود.
این حزب همچنین صبح دوشنبه به وقت محل نظامیان نایجر را به دستگیری وزیران نفت و معادن ، داخله، ترانسپورت و وزیر دفاع پیشین آن کشور متهم کرد.
پس از برکناری بازوم از کرسی ریاست جمهوری، جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا و اتحادیه افریقا کودتای نظامی در نایجر را محکوم کردند و خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط بازوم شدند.
اتحادیه اروپا نیز در اعلامیه از بیانیه جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا و اتحادیه افریقا اعلام حمایت کرده و "هر تلاشی برای بیثبات کردن دموکراسی و تهدید ثبات" در نایجر را محکوم کرده است.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد و انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده گفتند که با بازوم صحبت کرده و حمایت خود را از وی اعلام کردند.
سازمان ملل متحد نیز روز پنجشنبه ۲۷ جولای، یعنی یک روز پس از برکناری و دستگیری محمد بازوم، رییس جمهور نایجر، خواهان رهایی فوری وی و اعادهٔ نظم در این کشور شد.
گروه