نرگس محمدی که امروز دهم دسمبر (۱۹ قوس) جایزهٔ نوبل صلح در غیابتش به وی داده شد و فرزندانش به نمایندگی از وی این جایزه را دریافت کردند، در بیانیهای رژیم ایران را "استبدادی و ضد زن" خواند.
محمدی که به دلیل مخالفت با حکومت ایران از سال ۲۰۲۱ به اینسو در زندان اوین به سر میبرد، اجازه نیافت در مراسم اعطای جایزهٔ صلح نوبل در ناروی حضور یابد و فرزندان او، علی و کیانا رحمانی، به نمایندگی از مادرشان این جایزه را دریافت کردند.
علی و کیانا از سال ۲۰۱۵ به اینسو در فرانسه در تبعید به سر میبرند و پیام محمدی را که به گونهٔ سری از زندان اوین فرستاده شده بود، در مراسم اعطای جایزه خواندند.
در بخشی از پیام محمدی آمده است: "رژیم جمهوری اسلامی در کمترین میزان مشروعیت مردمی قرار دارد و این حکومت با سرکوب، اعدام، کشتار و زندان به مطالبات مردم پاسخ داده است."
کیانا رحمانی روز گذشته در یک کنفرانس خبری در حاشیه این مراسم در پیامی از سوی مادرش گفت: "جامعه ایران به حمایت جهانی نیاز دارد و شما، روزنامهنگاران و متخصصان رسانه، بزرگترین و مهمترین متحدان ما در مبارزهٔ دشوار با استبداد مخرب حکومت جمهوری اسلامی هستید. از صمیم قلب از تلاشهای شما، از تمام کارهایی که برای ما انجام دادهاید، سپاسگزارم."
بنیاد نوبل به تاریخ ۱۴ میزان نرگس محمدی را به عنوان برندهٔ جایزهٔ صلح ۲۰۲۳ معرفی کرد. او پس از شیرین عبادی، دومین شهروند ایران است که جایزهٔ صلح نوبل را دریافت میکند.
در بخش آدرس دعوتنامه برندهٔ جایزه صلح نوبل امسال، نوشته شده است: "خانم نرگس محمدی، زندان اوین، تهران، ایران."
به دنبال اعطای جایزه نوبل به نرگس محمدی، درخواست های بسیاری از داخل و خارج ایران برای آزادی او مطرح شد، اما این درخواست ها بدون پاسخ ماند و او همچنان در زندان است.
هفتهٔ گذشته، روزنامهٔ فایننشلتایمز محمدی را به عنوان یکی از ۲۵ زن تاثیرگذار در سال ۲۰۲۳ انتخاب کرد.
نرگس محمدی اوایل امسال نیز جایزه قلم "آزادی نگارش" امریکا و جایزه جهانی آزادی مطبوعات یونسکو "گییرمو کانو" را دریافت کرده بود.
در تهیهٔ این مطلب از گزارش فرانسپرس استفاده شده است.
گروه