بربنیاد سروی که از سوی مرکز حمایت از زنان ژورنالیست افغانستان روز شنبه نشر شد، در سراسر این کشور کم و بیش یک هزار و ۶۹۴ زن در رسانهها کار میکنند که از این میان، ۷۶۴ تن آنان، مسلکی اند.
مرکز حمایت از زنان ژورنالیست افغانستان درمصاحبه با مسؤولان ۳۲۵ رسانه شامل ۸۰ تلویزیون، ۱۵۹ رادیو، چهار آژانس خبری و ۷۹ نشریۀ چاپی در ۳۴ ولایت افغانستان، این سروی را انجام داده است که بربنیاد آن، شمار خبرنگاران زن در سال جاری نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.
فریده نیکزاد، مسؤول این مرکز که در مورد این سروی به خبرنگاران جزئیات میداد، گفت که دلایل عمدۀ کاهش شمار خبرنگاران زن ناامنی، سنتهای ناپسند اجتماعی و عدم دسترسی به اطلاعات است.
خانم نیکزاد افزود که سروی مرکز حمایت از زنان ژورنالیست نشان میدهد که در تعدادی از ولایات، زنان به دلیل سنتهای ناپسند اجتماعی کارشان را رها کرده اند.
او گفت"یافتههای ما نشان میدهد که ناامنی در بعضی ولایات به حدی تأثیرگذار بوده است که حضور شماری از خواهران ما در رسانهها کم شده و یا هم کاملأ وظیفه را رها کرده اند".
بربنیاد این سروی، بیشترین خبرنگاران زن به ترتیب در کابل، بلخ و هرات حضور دارند و در تعدادی از ولایات حضور آنان کمرنگ است.
اما بربنیاد این سروی، در پنج ولایت شامل نورستان، کنر، پکتیکا، زابل و ارزگان اصلأ خبرنگاران زن حضور ندارند.
در همین حال، حوا علم نورستانی ،رئیس کمیسیون دسترسی به اطلاعات گفت که با وجود چالشهای زیاد، اما هنوز هم زنان خبرنگاران فعالیت دارند و به آزادی بیان دسترسی دارند.
خانم نورستانی افزود که حضور زنان خبرنگار در رسانهها و دست آوردهای آنان، نتیجۀ قربانی خود آنان است.