همزمان با اعلام سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه ۲۸.۳ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۳ به کمکهای نجات نیاز دارند، پروژه توزیع بستههای غذایی برای نیازمندترین خانوادهها در کابل راهاندازی شد.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری این سازمان در افغانستان (اوچا) روز جمعه ۲۰ جنوری (۳۰ جدی) در پیامی در تویتر گفت که آمار نیازمندان در افغانستان طی پنج سال گذشته، سهونیم برابر افزایش یافته است.
اوچا افزوده است: "۲۸.۳ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۳ به کمکهای نجاتدهنده نیاز دارند، این یک افزایش ۳۵۰ درصدی تنها در پنج سال گذشته است."
به گفتۀ ملل متحد رکود اقتصادی، تغییرات اقلیمی، گرسنگی و ادامۀ درگیریها در این کشور، از عواملی اند که سبب افزایش افراد نیازمند به کمکهای بشری در این کشور شده است.
همزمان با نگرانیها از افزایش فقر و گرسنگی در افغانستان، سازمان همکاری اسلامی از آغاز توزیع بستههای غذایی به نیازمندترین خانوادهها در کابل خبر داد.
این سازمان افزوده که این پروژه توسط مرکز امداد و کمکهای بشردوستانۀ ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی تمویل میشود. سازمان همکاری اسلامی اضافه کرده است که در این پروژه کم از کم، ۲۸۴هزار نفر در ۲۵ ولایت افغانستان تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
سازمان همکاری اسلامی گفته است که تلاشهای خود را برای رسیدگی به افراد نیازمند در بخشهای افغانستان ادامه خواهد داد.
پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، این کشور بحران کمپیشینۀ بشری واقتصادی را تجربه کرده و بر اساس آمار سازمان ملل متحد بیش از نصف جمعیت افغانستان با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند.
سازمان همکاری اسلامی در حالی از آغاز کمکهایش برای رسیدگی به افراد نیازمند در این کشور خبر داد که در حال حاضر، سرمای شدید بیسابقه در بخشهای این کشور، هزاران نفر را تهدید میکند.
پیش از این، ملل متحد گفته بود که کم از کم، ۲۴.۴ میلیون نفر در افغانستان به دلیل سرمای هوا در ناامیدی به سر میبرند.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد به تاریخ ۲۲ نومبر (اول قوس) گفت که بسیاری از خانوادههای نیازمند در حال حاضر هوای بسیار سردی را تجربه میکنند و به کمکهای فوری مانند لباس گرم، سرپناه و پول نقد برای فراهمکردن مواد سوختی نیاز دارند.