وزارت خارجۀ پاکستان روز پنجشنبه ۲۶ دسمبر (ششم جدی) حملات هوایی بر افغانستان را تایید کرد و گفت که این حمله به خاطر خنثا کردن "تهدیدات به امنیت شهروندان پاکستان" در ساحات مرزی افغانستان "علیه تروریستان" انجام شد.
حکومت طالبان در افغانستان گفته است که حملات هوایی سه شنبه شب در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا که منجر به کشته شدن ۴۶ نفر به شمول کودکان شد "بیپاسخ" نخواهد ماند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: "این عملیات مبتنی بر اطلاعات استخباراتی پاکستان، در ساحات مرزی افغانستان انجام شد."
وزارت خارجۀ حکومت طالبان در واکنش به این حمله، روز چهارشنبه ۲۵ دسمبر (پنجم جدی) شارژدافیر پاکستان مقیم کابل را احضار کرده و دفاع از حریم افغانستان را "خط سرخ" حکومت طالبان خواند. این وزارت با اشاره به حملات هوایی پاکستان گفته است که "چنین اقدامات بیمسوولیت" که "به هیچ صورت قابل قبول" نیست "پیامد حتمی" دارد.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان، روز پنجشنبه در مراسمی به مناسبت چهل و پنجمین سالروز تهاجم قشون سرخ اتحاد شوروی بر افغانستان، به پاکستان گوشزد کرد که از ایستادگی افغانها در مقابل تهاجم اتحاد جماهیر شوروی بر افغانستان باید درس بگیرند.
متقی افزود که پاکستان برخلاف قوانین بینالمللی مهاجرت بر محلات بود و باش مهاجران وزیرستانی در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا حملات هوایی انجام داد که به گفتۀ وی در این حمله، زنان و کودکان کشته و زخمی شدهاند.
با اینحال، بلوچ گفت: "ما تمامیت و حاکمیت ملی افغانستان را احترام میکنیم...[پاکستان] همواره در مسایل مرتبط به روابط به افغانستان، مفاهمه را اولویت داده است."
سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان افزود که نیروهای امنیتی آن کشور "علیه گروههای تروریستی در ساحات مرزی" به گونۀ منظم عملیات کرده و این کار را "با روش بسیار محتاطانه" انجام میدهد. او گفت: "پاکستان به تامین امنیت مردم خود متعهد است."
حملات هوایی پاکستان بر افغانستان، واکنشهای گستردۀ نخبگان و چهرههای سیاسی افغان را نیز در پی داشته است که اکثر آنان این اقدام را نقض حاکمیت ملی افغانستان و ناشی از ضعف رویکرد سیاسی طالبان خوانده اند.
وزارت خارجهٔ ایالات متحده در پاسخ به ایمیل صدای امریکا در واکنش به این حملات از پاکستان خواست "تا در تلاشهای مبارزه با تروریزم" کوشش کند که به غیرنظامیان آسیب نرسد و نیز طالبان را ترغیب کرد تا "اطمینان حاصل کنند که حملات تروریستی از خاک افغانستان راه اندازی نشود".
پاکستان همواره ادعا میکند که تندروان، به ویژه جنگجویان تحریک طالبان پاکستان، حملات تروریستی را در خاک افغانستان طرح و در پاکستان تطبیق میکنند، اما طالبان افغان با رد این ادعا گفته اند که اجازه نمیدهند از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.
گروه