لینک های دسترسی

Breaking News

اسلام‌ آباد تلاش دارد از سقوط اقتصاد پاکستان جلوگیری کند


سقوط شدید ارزش روپیه، تورم روز افزون و کمبود انرژی سبب شده است تا اقتصاد پاکستان در پرتگاه سقوط قرار گیرد و اکنون اسلا‌آباد امیدوار است صندوق بین المللی پول به این کشور قرضه بدهد تا از سقوط اقتصاد آن جلوگیری شود.

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، از ماه‌ها به اینسو از هراس ایجاد هرج و مرج پیش از انتخابات ماه اکتوبر جلو افزایش مالیات را گرفته است.

اما در روزهای اخیر، در حالی که ورشکستگی مالی ملی در آن کشور ظهور کرده، هیچ کشور دوست مایل نیست کمک‌های مالی آسان را به اسلام‌آباد فراهم کند.

حکومت این کشور کنترول بر روپیه پاکستان را سهل کرد تا از جاری شدن دالر امریکایی در بازار سیاه جلوگیری شود، اما این اقدام سبب سقوط ارزش پول رایج این کشور به پایین ترین سطح شد تا حدی که یک دالر در مقابل ۲۵۵ روپیهٔ پاکستانی تبادله شد.

چندی پیش، صدر اعظم پاکستان گفت که وضعیت اقتصادی این کشور به حدی خراب است که حتا زمانی که می‌خواهد با رهبر کشورهای دوست تماس بگیرد، آنان فکر می‌کنند که وی پول می‌خواهد.

این در حالی است که مقامات صندوق بین المللی پول برای بحث در مورد تزریق احتمالی پول به اقتصاد این کشور به پاکستان رفته اند.

این کشور پر جمعیت فقط ۳.۷ میلیارد دالر در بانک دولتی سرمایه دارد. با این پول پاکستان می‌تواند قیمت سه هفته کالای وارداتی را بپردازد.

این در حالی است که جمیل احمد، رییس بانک مرکزی پاکستان، ماه گذشته گفت که این کشور ۳۳ میلیارد دالر قرضدار است که باید آنرا پیش از پایان سال مالی در ماه جون پرداخت کند.

پروژه‌های عامهٔ ساختمانی در این کشور متوقف شده، فابریکه‌های تولید منسوجات قسماً مسدود شده و سرمایه‌گذاری‌های داخلی کاهش یافته است.

در شهر کراچی پاکستان، ده‌ها مزدکار، به شمول نجاران و رنگمالان با وسایل شان صبح تا شام در جاده‌ها منتظر کار می‌مانند، اما کار وجود ندارد.

ظفر اقبال، گلکار ۵۵ ساله که مصروف خوردن غذای خیراتی بود، به فرانس‌پرس گفت که شمار گدا‌ها در این کشور در حالی افزایش یافته است که کارگران بیکار شده اند.

پاکستان تا اکنون چندین بار به دلایل مختلف در فهرست خاکستری صندوق بین المللی پول قرار گرفته است.

XS
SM
MD
LG