یک عضو مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده میگوید که برای "بازگرداندن دموکراسی" به پاکستان و ارزیابی عملکرد جنرالان و مقامات این کشور، لایحهای را تدوین کرده است.
جو ویلسن، عضو جمهوریخواه کانگرس ایالات متحده، در رسانهٔ اجتماعی ایکس نوشته است که او "پیش نویس" لایحهای را در این خصوص تقریباً تکمیل کرده است.
ویلسن نگاشته است که لایحه پیشنهادی او خواهان "تعزیرات ۳۰ روزه" علیه جنرال عاصم منیر، لوی درستیز اردوی پاکستان، و ارزیابی عملکرد تمامی جنرالان و مقامات دولتی و خانوادههای آنها است تا بر آنان تحریم وضع شود.
این عضو مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در این خصوص معلومات بیشتر ارایه نکرده است.
پیش از این، زلمی خلیلزاد، دپلومات پیشین امریکایی، از حکومت پاکستان خواسته بود تا عمران خان را که به گفتهٔ وی "دوست" دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، است، از زندان آزاد کند.
خلیلزاد که در دور نخست ریاست جمهوری دونالد ترمپ به صفت نمایندهٔ ویژهٔ ایالات متحده در امور مصالحهٔ افغانستان کار میکرد، سال گذشته در یک پیام رسانهٔ اجتماعی ایکس نگاشته بود: "حال که ترمپ در انتخابات ایالات متحده پیروز شده است، عاصم منیر، چگونه می تواند زندانی کردن غیرقابل توجیه دوستاش، عمران خان، را توضیح دهد."
خلیلزاد در ادامه نگاشته است که زمان آن فرارسیده است تا عمران خان و سایرینی که بدون روند قضایی عادلانه زندانی شده اند، آزاد شوند.
گرچه خلیلزاد در مورد دوستی میان دونالد ترمپ و عمران خان جزییاتی ارایه نکرده بود، بر اساس گزارش فارن پالیسی، ترمپ در جریان ریاست جمهوریاش چندین بار با عمران خان ملاقات کرده و وی را یک "دوست خوب"عنوان کرده بود.
قصر سفید به رهبری دونالد ترمپ تا اکنون در مورد پاکستان یا عمران خان چیزی نگفته است.
جو ویلسن و اگست پیفلوگر، عضو دیگر جمهوریخواه مجلس نمایندگان، دو روز پیش به مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، نامهای نوشته و از وی خواستند برای رهایی عمران خان از زندان با "رژیم نظامی پاکستان" در تعامل شود.
صدای امریکا برای پاسخ به ادعای قانونگذاران امریکایی با سخنگوی وزارت خارجه پاکستان تماس گرفت، اما تا زمان نوشتن این گزارش پاسخی دریافت نکرد.
مایکل کوگلمن، رییس انستیتوت آسیای جنوبی در مرکز ولسن در واشنگتن، هشدار داده گفت که لایحهٔ پیشنهادی ویلسن میتواند برای پاکستان دردسرساز باشد.
او در تبصرهٔ نوشتاری به صدای امریکا گفت: "اگر این لایحه تصویب شود، واقعاً یک معامله بزرگ است. محکوم کردن حمله بر دموکراسی در پاکستان یک چیز است، اما این یک بازی کاملاً جدید با تهدید تحریم است."
کوگلمن افزود که اقدامات کانگرس از پالیسی حکومت این کشور نمایندگی نمیکند، اما رهبری پاکستان خواهان چنین موقفی در قبال آنها در واشنگتن نخواهند بود.
تقاضای مخالفان سیاسی برای برگزاری انتخابات
یک ایتلاف احزاب سیاسی مخالف حکومت پاکستان روز پنجشنبه ۲۷ فبروری (نهم حوت) شهباز شریف، صدر اعظم این کشور، را به سرکوبی رقبای سیاسی و نقض حقوق بشر متهم کرده و خواهان برگزاری انتخابات ملی شد.
"تحریک تحفظ آیین پاکستان" پس از یک نشست دو روزه در اسلام، خواهان رهایی تمامی زندانیان سیاسی شده و نتایج انتخابات پارلمانی سال گذشته را رد کرد.
این ایتلاف با نشر قطعنامهای گفته است: "نتایج انتخابات تقلبی هشتم فبروری سال ۲۰۲۴ به گونهٔ مستقیم مسوول بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حاکم بر کشور است."
در این قطعنامه همچنان تاکید شده است که پارلمان پاکستان فاقد "جایگاه اخلاقی، سیاسی و قانونی" است، زیرا این همه بحران، برخاسته از انتخابات دستکاری شده است و "تنها راه برای حل بحران سیاسی کنونی برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه و شفاف است."
حکومت شریف که گمان میرود از سوی اردوی قدرتمند این کشور حمایت میشود، اتهامات مخالفان را رد کرده و مدعی است که هدف آنها ممانعت از تلاشهایی است که حکومت وی برای اصلاح و ثبات اقتصاد انجام میدهد.
رهبران حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان، صدراعظم پیشین زندانی، خبرنگاران و نمایندگان جامعه مدنی نیز از جملهٔ شرکت کنندگان در نشست دو روزهٔ این ایتلاف بودند.
عمران خان در ماه اپریل سال ۲۰۲۲ در پی رایگیری در پارلمان از قدرت کنار زده شد و از اگست ۲۰۲۳ به اینسو به دلیل نزدیک به۲۰۰ اتهام در زندان به سر میبرد، اما حزب او، تحریک انصاف پاکستان، ادعا میکند که محکومیت اخیر ابراز فشار است تا خان از فعالیت سیاسی دست بکشد.
عمران خان میگوید تمام اتهامات علیه او انگیزه سیاسی دارند و برای جلوگیری از برگشت او به قدرت طراحی شده اند.
در تهیهٔ این مطلب ایاز گل، خبرنگار صدای امریکا سهم گرفته است.
گروه