صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان (یونیسف) امروز، روز جهانی پولیو، گفت که کودکان در افغانستان و پاکستان هنوز هم از بیماری فلج کودکان یا پولیو رنج میبرند.
افغانستان و پاکستان دو کشوری اند که هنوز هم نتوانسته اند بیماری فلج کودکان را محو کنند.
این سازمان روز دوشنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) در صفحۀ تویتراش نوشته است: " ما با هم میتوانیم آیندهای سالمتر بسازیم که در آن هر کودک، در همه جا، از این بیماری وحشتناک در امان باشد."
اما وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان گفته است که اکنون افغانستان در مقایسه به هر زمانی دیگر به محو مرض پولیو نزدیکتر شده است. شرافت زمان، سخنگوی این وزارت به صدای امریکا گفت که از آغاز سال روان میلادی تا اکنون دو واقعه مثبت پولیو در ولایات پکتیکا و کنر ثبت شده است.
آقای زمان تاکید کرد: "هرچند که این واقعات نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است، تلاش داریم که واقعات را به صفر برسانیم. در سالهای گذشته واقعات بلند بود...آماری که اکنون به دست داریم تنها دو واقعه در یک سال بیانگر این است که در آینده افغانستان از پولیو پاک خواهد شد".
به گفتۀ او، دلیل کاهش واقعات مثبت پولیو مبارزۀ جدی وزارت صحت و ادارات مربوط در مناطق دوردست و تطبیق کمپاینهای واکسیناسیون است.
سازمان جهانی صحت نیز در روز جهانی پولیو گفته است که در سال ۱۹۹۷ میلادی یک سیستم نظارتی مبتنی بر جامعه برای کمک به شناسایی موارد فلج اطفال در افغانستان ایجاد شد.
این سازمان در تویتراش نوشته است: "امروز بیش از ۴۶هزار داوطلب از جمله داکتران، طبیب های سنتی و دواسازان در سراسر کشور مراقب موارد فلج اطفال در جوامع خود هستند".
متخصصان میگویند که پولیو تداوی ندارد و باید کودکان زیر پنج سال واکسین پولیو را دریافت کنند تا سلامتی آنان تضمین شود.
این در حالی است که هفتۀ گذشته، کمپاین فرعی واکسین پولیو به همکاری سازمانهای بینالمللی در ۱۹۴ ولسوالی ۲۲ ولایت افغانستان راه اندازی شد.
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان اعلام کرد که حدود شش میلیون کودک زیر سن پنج سال واکسین دریافت خواهند کرد.