لینک های دسترسی

Breaking News

معترضان در کابل بار دیگر خواهان آزاد سازی دارایی‌های افغانستان شدند


شماری از باشندگان کابل در یک گردهمایی اعتراضی بار دیگر خواستار آزادسازی پول‌های منجمد شدۀ افغانستان از سوی ایالات متحدۀ امریکا شده اند.

این معترضان روز یکشنبه دوم جنوری (۱۲ جدی) در نزدیکی ساختمان سفارت امریکا در کابل جمع شده و از کشورهای جهان خواستند که حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند.

آنان همچنین بر روابط نیک و بر اساس احترام متقابل با جهان تاکید کرده و از جامعه جهانی و طالبان خواستند که با یک دیگر تعامل داشته باشند.

معترضان با خوانش قطعنامه‌ای گفتند: "به رسمیت شناختن [حکومت طالبان] باید هرچه زودتر آغاز شود، در غیر آن، افغانستان به دلیل فقر و بی‌ثباتی از کنترول خارج خواهد شد و ادامۀ این وضعیت بر ثبات جهان تاثیر خواهد گذاشت."

این معترضان همچنین از کشورهای اسلامی خواستند که برای جلوگیری از بحران بشری در افغانستان، کمک‌های بشری شان را به نیازمندان افزایش دهند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی بیش از ۹.۵ میلیارد دالر سرمایه‌های افغانستان را منجمد و دسترسی طالبان را به آن قطع کردند؛ اقدامی که وضعیت اقتصادی این کشور جنگ‌زده را وخیم‌تر کرد.

در دو هفتۀ گذشته این سومین تظاهرات باشندگان کابل در پیوند به انجماد دارایی‌های افغانستان از سوی امریکا و سایر کشورها است و این تظاهرات‌ با تدابیر شدید امنیتی افراد طالبان برگزار می‌شود.

اما پیش از این، قصر سفید گفته بود که برای رهایی حدود ۱۰ میلیارد دالر دارایی افغانستان که پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان در ماه اگست، راکد شد، هیچ برنامهٔ فوری وجود ندارد.

جین ساکی، سخنگوی قصر سفید هفته گذشته گفت که این پول‌ها به دلایل متعدد، غیرقابل دسترس باقی خواهند ماند. او افزود که این یک موضوع خیلی‌ها پیچیده است و ادارهٔ جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده در هماهنگی با متحدین و شرکا‌ی خویش آنرا به گونهٔ متداوم بررسی می‌کند.

ادارات ملل متحد بارها وضعیت‌بشری در افغانستان را وخیم خوانده و گفته اند که بیش از ۲۳ میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی مواجه است، کودکان از سو تغذی رنج می‌برند و حدود۷۰درصد معلمان بدون دریافت معاشات‌شان کار می‌کنند.

XS
SM
MD
LG