لینک های دسترسی

Breaking News

امیری:عدالت 'تنوع جنسیتی در نظام قضایی افغانستان' تامین نیست


نماینده ویژهٔ وزارت خارجهٔ امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان می‌گوید که عدالت زمانی در افغانستان تامین خواهد شد که سیستم قضایی این کشور از "تنوع جنسیتی" برخوردار شود.

رینا امیری، به مناسبت روز جهانی قضات زن در ایکس گفته است که بسیاری از قاضات زن در افغانستان به دلیل فرمان‌های طالبان بی‌کار شده اند.

پیش از این کارشناسان ملل متحد گفته بودند که طالبان در یک اقدام" تبعیض آمیز" تلاش کرده اند تا همه قضات، سارنوالان و وکلای مدافع زن را از سیستم حقوقی افغانستان حذف کنند.

به گفتۀ این کارشناسان، پس از مسلط شدن مجدد طالبان بر افغانستان، ۲۵۰ قاضی زن که ۱۰ در صد قضات افغانستان را تشکیل می‌دادند، از وظایف‌شان اخراج شدند و در این مدت صد‌ها سارنوال و وکلای مدافع نیز از وظایف شان برکنار شدند.

همچنان ملل متحد گفته است که بسیاری از قضات، سارنوالان و وکلای مدافع زن به دلیل خطر به زندگی‌شان یا مجبور به ترک کشور شان شده اند و یا هم در خفا زندگی می‌کنند و نیز وکلای مدافع زن قادر نیستند تا جواز کار شان را تمدید کنند.

بر اساس گزارش ملل متحد، سیستم قضایی مستقل در افغانستان از بین برفته و اعضای طالبان که آموزش ابتدایی دینی را فرا گرفته اند، جایگزین آن شده است.

نشست کمیسیون وضعیت زنان

رینا امیری بامداد سه شنبه ۱۲ مارچ (۲۲ حوت) با نشر پیامی در ایکس، آغاز شصت‌وهشتمین نشست سالانهٔ کمیسیون وضعیت زنان ملل متحد را "خوب" توصیف کرده است.

امیری تاکید کرده است: "به چالش‌های پیچیده در افغانستان باید با راه‌‌های حل اصولی و خلاقانه که توسط تخصص و نبوغ زنان و دختران افغان هدایت می‌شوند، پاسخ داده شود."

نشست سالانه دو هفته‌ای کمیسیون وضعیت زنان در مقر سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۱ مارچ آغاز شد.

انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد، در این نشست با ابراز نگرانی گفت که حقوق زنان و دختران در جهان از عقب‌گرد رنج می‌برد و میلیون‌ها زن بیشتر بار جنگ و منازعه را متحمل می‌شوند.

نمایندگان مدافع حقوق زنان، مقامات و فعالان در جریان دو هفته آینده راه‌هایی را بررسی خواهند کرد تا پیشرفت‌ها در راستای برابری جنسیتی تسریع گردد، به ویژه از طریق رسیدگی به فقر و سرمایه‌گذاری روی زنان و دختران.

ملل متحد گفته است که در افغانستان ۵۲ درصد نیازمندان به کمک‌های بشری را زنان تشکیل می‌دهند.

حکومت طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ ، محدودیت‌ها را بر آموزش دختران، کار زنان در ادارات سازمان ملل متحد، کار زنان در سایر سکتورها به استثنای صحت و معارف، در دیگر سازمان‌های دولتی و غیرحکومتی، منع کردند.

طالبان، آموزش دختران را بعد از صنف ششم و دانشگاه نیز منع کرده و بر رفتن آنان به امکان عامه مانند پارک‌ها، ورزشگاه‌ها و آرایشگاه‌ها محدودیت وضع کردند.

ملل متحد محدودیت‌های وضع‌شده توسط طالبان بر زنان را تبعیض سیستماتیک بر مبنای جنسیت خوانده است و از حکومت طالبان خواهان رفع سریع این محدودیت‌ها و لغو این پالیسی‌های "تبعیض‌آمیز بر مبنای جنسیت" شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG