ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، روز جمعه ۲۸ جولای ( ششم اسد) گفت که مسکو پیشنهاد شماری از رهبران افریقا برای پایان دادن جنگ در اوکراین را ''با دقت'' بررسی میکند.
رییس جمهور پوتین در دومین روز نشست روسیه-افریقا که در سنت پیترزبرگ برگزارش شده، گفت: "ما به ابتکار شما احترام داریم و آنرا با دقت ارزیابی میکنیم."
پوتین در این نشست همچنین خطاب به کشورهای غربی گفت: "ابتکار وساطتهای قبلی در انحصار دموکراسی نام نهاد پیشرفته قرار داشت. حالا افریقا نیز آماده است تا ما را در حل مشکلاتی کمک کند که به نظر می رسد خارج از اولویتهای آن است."
نشست اقتصادی روسیه-افریقا پس از آن برگزار شد که مسکو از توافق صادرات غلهٔ اوکراین خارج شد.
این توافقنامه در سال ۲۰۲۲ به وساطت ترکیه و ملل متحد منعقد شد و هدف آن کاهش بحران غذایی در جهان بود.
مسکو رفع نشدن محدودیتها بر بانک زراعتی روسیه، از سرگیری صادرات سامان آلات زراعتی روسیه، رفع محدودیتها علیه بیمهٔ شرکتهای روسی و آزاد کردن دارایی های آن دسته از شرکتهای روسی که در بخش صادرات مواد خوراکی و کود کیمیایی کار میکنند، را به عنوان علت خروج خود از این توافق مطرح کرده است.
بر اساس این توافق، غلهجات اوکراین از طریق بحیرهٔ سیاه به کشورهای افریقایی صادر میشد و پس از بیرون شدن روسیه از این توافق، نگرانیها از کمبود غلهجات در افریقا افزایش یافته است.
هیاتی از افریقا در ماه جون نخست به اوکراین و سپس به روسیه سفر کرد تا پیشنهاد خود را منحیث میانجی در منازعهٔ میان روسیه و اوکراین ارایه کند.
پیشنهاد افریقا شامل کاهش تنش نظامی، تضمینهای امنیتی برای هر دو جناح و به رسمیت شناختن متقابل حاکمیت دو کشور بود.
اما اوکراین این پیشنهاد را رد کرد و گفت این پیشنهاد جنگ را متوقف میکند، اما تضمینی وجود ندارد که روسیه خاک اوکراین را ترک کند.
کرملین نیز قبلَاََ گفته بود که تطبیق پیشنهادات افریقا بی نهایت دشوار خواهد بود.