کاروان حامل امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری افغانستان صبح چهارشنبه نهم سپتمبر (۱۹ سنبله) در ساحۀ تایمنی شهر کابل هدف انفجار بم تعبیه شده در کنار جاده قرار گرفت.
این حمله که منجر به جراحت سطحی دست و صورت آقای صالح شده است، واکنشهای تند و نکوهشهای ملی و بینالمللی را به دنبال داشته است.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان این حمله را تقبیح کرده و گفته است که هراسافگنان و حامیان خارجیشان با انجام چنین "جنایتها"؛ صلح، جمهوریت و آیندۀ افغانستان را نمیتوانند تضعیف کنند.
آقای غنی تاکید کرده است که مبارزۀ جدی و قاطع نظامیان افغان در برابر تروریستان ادامه خواهد داشت.
سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور افغانستان گفته است: "در حالی که همگی منتظر آغاز گفتگوهای صلح بین دولت و گروه طالبان هستیم، حمله تروریستی بر معاون اول ریاست جمهوری نقض صریح برنامه صلح است".
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان خواستار بررسی جدی این حمله شده و در خبرنامهای، آن را بیانگر "ضعف و ناتوانی دشمنان مردم افغانستان" خوانده است.
او گفته است: "حمله بر معاون نخست ریاست جمهوری آنهم در شرایطی که ما در آستانۀ مذاکرات صلح قرار داریم و پیام واضح ما و مردم افغانستان صلح، قطع جنگ و خونریزی است، نشان میدهد که دشمنان پیدا و پنهان صلح نمیخواهند تا زنجیرۀ جنایت بشکند و افغانستان به صلح و ثبات برسد".
معصوم ستانکزی، رییس هیات مذاکرهکننده حکومت افغانستان نیز با تقبیح این حمله بر توقف کشتار مردم تاکید کرده است. آقای ستانکزی گفته است که روند صلح "نیازمند توقف هرچه زودتر خشونتها است".
محمد حنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجۀ افغانستان نیز با نشر پیام در تویتر این حمله را محکوم کرده و گفته است: "دشمنان وطن با این گونه حملات مانع روند صلح شده نمیتوانند. عزم ما برای رسیدن به صلح خلل ناپذیر است. به امید سلامتی و موفقیت جناب صالح صاحب."
واکنشهای جهانی
راس ویلسن، شارژدافیر سفارت ایالات متحده در کابل، گفته که از حمله امروز بر امرالله صالح، شوکه و مایوس شده است.
او تاکید کرده است: "ایالات متحده به شدت از نهادها و رهبران دموکراتیک افغانستان، از جمله صالح معاون رییس جمهور حمایت میکند و ما به شدت از تلاشهایی که امیدواریم به زودی در دوحه برای صلح پایدار و پایاندادن به این نوع خشونتها آغاز شود، پشتیبانی میکنیم".
ستیفانو پونتیکوروو، نمایندۀ ملکی ناتو نیز این حمله را نکوهش کرده و گفته است که دشمنان صلح خواست افغانها مبنی بر توقف خشونت و آغاز مذاکرات بینالافغانی همچنان چشمپوشی میکنند.
اتحادیۀ اروپا حمله بر امرالله صالح را حمله بر جمهوریت بیان کرده و آن را عملی ناامیدانه برای از بینبردن تلاشهای صلح خوانده و به مقابله با آن تاکید کرده است.
وزارت خارجۀ پاکستان نیز این حمله را محکوم کرده و با خانواده های قربانیان این رویداد ابراز همدردی کرده است.
وزارت داخله کشتهشدن ده غیرنظامی و جراحت ۱۵ نفر به شمول محافظان آقای صالح را در این حمله تایید کرده است. اما مقامهای صحی افغان گفته اند که ده کشته و نزدیک به ۴۰ زخمی از محل این رویداد به شفاخانههای شهر کابل منتقل شده اند.
طالبان دستداشتن در این حمله را رد کرده و هیچ گروهی دیگر مسوولیت آن را نپذیرفته است.