لینک های دسترسی

Breaking News

امیدوارم خلیلزاد خواستار تعدیل توافقنامۀ امریکا-طالبان شود – مک‌کال


مایکل مک‌کال، معاون کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحدۀ امریکا ابراز امیدواری کرده است که زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان در تلاش تعدیل توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان برآید.

آقای مک‌کال در مصاحبۀ تلیفونی به صدای امریکا گفت: "امیدوارم خلیلزاد تعدیل توافقنامه را بخواهد تا حضور نظامی ایالات متحده [در افغانستان] فراتر از اول ماه می پذیرفته شود و نیز خشونت علیه غیرنظامیان و قوای مسلح افغانستان کاهش یابد."

پس از رویکار آمدن حکومت به رهبری جو بایدن، این نخستین بار است که زلمی خلیلزاد به منطقه سفر کرده است. حکومت آقای بایدن گفته است که توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان را بررسی می‌کند تا پی برده شود که آیا طالبان به تعهدات شان پابند بوده اند یا خیر.

قطع رابطه با گروه‌های دهشت افگن، کاهش خشونت و پیوستن به مذاکرات صلح بین‌الافغانی از تعهدات اساسی طالبان در توافقنامۀ آن گروه با ایالات متحده است که یکسال پیش در شهر دوحۀ قطر امضا شد.

اما آنگونه که خشونت طالبان کاهش نیافته است و مذاکرات آن گروه با حکومت افغانستان تا کنون نتایج ملموسی نداشته است، به استناد گزارش وزارت دفاع ایالات متحده روابط طالبان با القاعده قطع نشده و حتا اعضای القاعده در صفوف و ساختارهای سوق و ادارۀ طالبان مدغم شده اند.

آقای مک‌کال که ارشدترین عضو جمهوریخواه در کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده است، برای پیشرفت روند صلح افغانستان سفارش می‌کند تا طالبان از "کشتن مردم" دست بکشند و با القاعده قطع رابطه کنند.

او همچنان در این مصاحبه تمرکز قدرت را در چهاردیوار ارگ چالش عمده‌ای می‌خواند که به باور وی از زمان تهاجم به رهبری امریکا در افغانستان تا کنون مشکل آفرین بوده است. این نمایندۀ جمهوریخواه تاکید می‌کند که باید تمرکز زدایی قدرت در افغانستان صورت گرفته و قدرت با ولایت‌ها تقسیم شود.

بر بنیاد توافقنامۀ دوحه، ایالات متحده تعهد کرده است که تا ماه می سال روان تمام نیروهای خارجی افغانستان را ترک کند.

تعیین ضرب‌الاجل خروج قوای خارجی از افغانستان، به باور آقای مک‌کال، "هرگز مفکورۀ درستی" نبوده و باید خروج قوا وابسته به شرایط و منوط به پابندی طالبان به تعهدات شان به ویژه در زمینۀ قطع رابطه با القاعده می‌بود. هرچند، پیش از این نیز مقام‌های امریکایی و ناتو گفته بودند که خروج قوای خارجی از افغانستان وابسته به شرایط است.

حکومت افغانستان و متحدان غربی آن همواره به اجماع منطقه‌ای در خصوص روند صلح افغانستان تاکید کرده اند و حتا چین و روسیه چند باری اشاره کردند که خروج قوای خارجی از افغانستان باید "مسوولانه" باشد تا ثبات در افغانستان برهم نخورد.

اما به گفتۀ آقای مک‌کال روسیه، پاکستان و چین می‌خواهند تا طالبان بر افغانستان مسلط شوند، آنچه به باور این قانونگذار امریکایی "مایۀ اقتدار روسیه، چین و پاکستان در منطقه خواهد بود."

XS
SM
MD
LG