لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: برگشت و اخراج مهاجرین افغان از ایران افزایش یافته است


وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان می‌گوید که برگشت و اخراج مهاجرین افغان توسط دولت ایران به افغانستان افزایش یافته است و روزانه حدود ۲۰۰۰ نفر وارد این کشور می‌شوند.

این وزارت روز سه‌شنبه ۱۷ می (۲۷ ثور) گفت که تنها روز گذشته، یک‌هزار و ۸۳۶ مهاجر افغان از مرز ایران وارد این کشور شده که از این میان، حدود ۱۳۰۰ تن آنان جبراً از آن کشور اخراج شده اند و یک روز پیش از آن، یک‌هزار و ۲۹۷ نفر از طریق مرز نیمروز به افغانستان برگشته اند.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان گفته است که در میان برگشت کنندگان و رد مرز شدگان از ایران، زنان و کودکان نیز شامل بوده اند. این وزارت گفته است که بسیاری از مهاجرینی که وارد این کشور شده اند، از سوی سازمان بین‌المللی مهاجرت کمک‌های نقدی دریافت کرده اند.

بیشتر افغان‌هایی که دواطلبانه برگشته یا جبراً از ایران اخراج می‌شوند، بیشتر به مقام‌های طالبان در مرز نیمروز و اسلام‌قلعۀ ولایت هرات تسلیم داده می‌شوند.

بر بنیاد معلومات حکومت طالبان، تنها از تاریخ ۱۷ تا ۲۲ ثور، ۱۶هزار و ۵۲۶ مهاجر افغان از طریق بندر اسلام‌قلعه وارد افغانستان شده اند.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان افزوده است که در حال حاضر، روند اخراج و برگشت مهاجرین از طریق این مرزها جریان دارد و تلاش‌ها برای کمک به این افراد ادامه دارد.

این وزارت به تاریخ ۲۱ اپریل (اول ثور) گفته بود که در میان این اخراج‌شدگان، افغان‌هایی شامل است که به گونه غیرقانونی به ایران سفر کرده بودند و پس از بازداشت از سوی پولیس ایران، دوباره به افغانستان منتقل شده اند.

این در حالی است که پیش از این، دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) در گزارشی گفته بود که در چهار ماه نخست سال روان میلادی، حدود، ۲۷۹هزار مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان برگشته اند.

اوچا در این گزارش گفته بود که از جمله این مهاجرین، ۲۵۱هزار و ۷۰۰ مهاجر از ایران و ۲۸هزار مهاجر دیگر نیز از پاکستان به افغانستان برگشته اند. به گفتۀ ملل متحد که در میان برگشت‌کنندگان از ایران، ۴۳ درصد مردان، ۱۴ درصد زنان و ۴۳ درصد نیز کودکان شامل بودند.

بر اساس معلومات این اداره، از جمله تمامی برگشت‌کنندگان از پاکستان، ۲۶ درصد زنان، ۵۴ درصد کودکان و متباقی مردان اند.

XS
SM
MD
LG