روسیه روز دوشنبه هفتم اگست (۱۶ اسد) گفت که در جریان هفتهٔ جاری کاوشگری را به مهتاب میفرستد و به این ترتیب روسیه پس از حدود نیم قرن به مهتاب بر میگردد.
ادارهٔ فضایی روسیه "روسکاسموس" گفت که پرتاب کاوشگر لونا-۲۵ را برای اوایل صبح جمعه برنامهریزی کرده است.
پس از ماموریت سال ۱۹۷۶، این دومین ماموریت روسیه به مهتاب خواهد بود و روسیه تلاش دارد برنامهٔ فضایی اتحاد جماهیر شوروی را دوباره آغاز کرده و توسعه دهد.
این همچنان نخستین ماموریت پروژهٔ جدید مهتاب است که مسکو آن را در زمانی روی دست گرفته است که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، در تلاش تقویت همکاری فضایی با چین است.
انجنیران روسیه راکت سیوز را در پایگاه فضایی وستوچنی در شرق روسیه بستهبندی و آمادهٔ پرتاب کرده اند.
ادارهٔ فضایی روسیه با نشر اعلامیهای گفت که لونا-۲۵ باید نشستآرام را تمرین کند و نمونههای از خاک مهتاب را بردارد و تجزیه کند و همچنان تحقیقات علمی درازمدت را انجام دهد.
این کاوشگر که چهار پایه و حدود ۸۰۰ کیلوگرام وزن دارد، انتظار میرود در قطب جنوبی ماه نشست کند، در حالی که اکثریت نشستهای پیشین در نزدیکی ناحیهٔ استوایی مهتاب صورت گرفته است.
انتظار میرود این سفینهٔ فضایی پنج روز پس از پرتاب به مهتاب برسد.
تعزیرات
پس از حملهٔ نظامی سال گذشتهٔ مسکو بر اوکراین، ادارهٔ فضایی اروپا گفت که در ماموریت آیندهٔ پرتاب لونا-۲۵ و ماموریتهای لونا-۲۶ و لونا-۲۷ با روسیه همکاری نخواهد کرد.
با وجود آنهم، روسیه گفت که این ماموریت را انجام خواهد داد و تجهیزات ادارهٔ فضایی اروپا را با ابزار علمی ساخت روسیه تبدیل خواهد کرد.
پوتین سال گذشته در جریان دیدار از پایگاه وستوچنی گفت که اتحادیهٔ شوروی با وجود تعزیرات کامل برای نخستین بار انسان را در سال ۱۹۶۱ به فضا فرستاد.
پوتین تاکید کرد که مسکو برای توسعهٔ ماموریت مهتاب، با وجود تعزیرات غربی، مانند اتحادیهٔ شوروی عمل خواهد کرد.
یوری بوریسوف، رییس ادارهٔ فضایی روسیه گفت که پرتاب این سفینه خطرات بلند را به همراه دارد.
او افزود: "این ماموریت شامل نشستی در قطب جنوب مهتاب است. هیچ کسی، هیچ زمانی چنین چیزی را انجام نداده است."
او گفت که احتمال پیروزی این ماموریت حدود ۷۰ درصد است.
در جریان ماموریت سال ۱۹۷۶، کاوشگر شوروی نمونههایی از خاک مهتاب را با خود به زمین انتقال داده بود.
گروه