لینک های دسترسی

Breaking News

مسکو: برای توسعۀ روابط با طالبان باید نام این گروه از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه حذف شود


روسیه از سال ۲۰۰۳ به اینسو، طالبان را منحیث یک گروه تروریستی می‌‌شناسد،‌ اما از سال‌ها به این طرف، روابط خود را با این گروه تقویت کرده است.
روسیه از سال ۲۰۰۳ به اینسو، طالبان را منحیث یک گروه تروریستی می‌‌شناسد،‌ اما از سال‌ها به این طرف، روابط خود را با این گروه تقویت کرده است.

وزارت خارجۀ روسیه گفته است که مسکو علاقمند توسعۀ روابط با طالبان است، اما تا زمانیکه نام این گروه از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور حذف نشود، این کار ممکن نیست.

تاس، خبرگزاری دولتی روسیه روز چهارشنبه ۲۷ نومبر (هفتم قوس) به نقل از ماریا زخارووا، سخنگوی وزارت خارجه گزارش داده که او همچنان بهبود روابط با طالبان، برای مقابله با هرگونۀ تهدیدها از این کشور را مهم خوانده است.

روسیه از سال ۲۰۰۳ به این‌سو، طالبان را منحیث یک گروه تروریستی می‌‌شناسد. اما از سال‌ها به این طرف، روابط خود را با این گروه تقویت کرده است.

زخارووا به خبرنگاران گفت: "ما بارها اعلام کرده‌ایم که روسیه، مانند سایر قدرت‌های جهانی، قصد دارد همکاری‌های عملی با کابل در مسایل مورد علاقۀ مشترک، به شمول مبارزه با تهدیدات تروریستی و قاچاق مواد مخدر که از خاک افغانستان منشه می‌گیرد، توسعه دهد."

به گفتۀ سخنگوی وزارت خارجۀ روسیه، برای گسترش توسعه و همکاری با طالبان، نیاز است تا "برچسب تروریست بودن طالبان برداشته شود".

زخارووا با اشاره به لایحه‌ای که دو روز پیش به دوما (پارلمان روسیه) ارایه شد، گفت که برخی از نمایندگان پارلمان این کشور، پیش‌نویس لایحه‌ای را آماده کردند که بر اساس آن، "نام طالبان به گونۀ موقت از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور" بیرون می‌شود.

این در حالی است که پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، مسکو روابط خود را با این گروه حفظ کرد و در این مدت سفارتش را در کابل باز نگهداشت.

طالبان به تاریخ ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ بر افغانستان حاکم شدند، اما تا کنون هیچ کشور حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است.

اخیراً معاون وزارت خارجۀ روسیه نیز به رسمیت شناختن حکومت طالبان را به حذف نام طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور ربط داده و افزود که هنوز، زود است در مورد به رسمیت شناختن حکومت این گروه صحبت شود.

اندری رودنکو، معاون این وزارت به تاریخ ۲۴ نومبر (چهارم قوس) گفت که روند حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه جریان دارد.

به گفتۀ این مقام وزارت خارجۀ روسیه، تکمیل روند حذف نام گروه طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور، به افزایش تعامل میان دو طرف در زمینه‌های مختلف، به ویژه روابط تجاری و اقتصادی کمک خواهد کرد.

در ادامۀ تلاش‌های مسکو برای بهبود روابط با طالبان، سه روز پیش، یک هیات بلندپایۀ روسیه به رهبری منشی عمومی شورای امنیت این کشور به کابل سفر کرده و با مقام‌های طالبان دیدار و گفتگو کرد.

دفتر ملا عبدالغنی برادر، معاون ریاست الوزرای حکومت طالبان، یک گزارش ویدیویی را در شبکۀ ایکس نشر کرد که در آن سرگی شویگو، منشی عمومی شورای امنیت روسیه و هیات همراه او را در حال ملاقات با ملا برادر نشان می‌داد.

بر اساس این گزارش، در این دیدار روابط سیاسی، همکاری‌های تجارتی، اقتصادی و ترانزیتی به بحث گرفته شد و ملا برادر بر سیاست خارجی اقتصاد محور تاکید کرد.

از سوی دیگر، وزارت دفاع حکومت طالبان روز دوشنبه با نشر اعلامیه‌ای گفت که شویگو در مقر وزارت دفاع با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت، پیرامون موضوعات اقتصادی، تجاری و امنیتی، گفتگو کرد.

گروه

XS
SM
MD
LG