حکومت پاکستان گفته است که عربستان سعودی امروز ۱۱ جولای (۲۰ سرطان) در حساب بانک مرکزی پاکستان دو میلیارد دالر واریز کرد.
پاکستان که قرار است فردا برای به دست آوردن ضمانت مالی با صندوق بین المللی پول نشستی داشته باشد، به این تقویت مالی نیاز داشت زیرا یکی از شرایط فراهم آوری ضمانت مالی به پاکستان، به دست آوردن قرضه از کشورهای دیگر است.
اسحاق دار، وزیر مالیهٔ پاکستان، در یک بیانیهٔ ویدیویی گفت که عربستان به تعهداش مبنی بر تقویت ذخیرهٔ تبادلات خارجی پاکستان به خوبی عمل کرده است.
واریز شدن این مقدار پول، قرضه نیست بلکه حمایت از ذخایر خارجی پاکستان است و برای مدت یک سال در بانک مرکزی این کشور باقی خواهد ماند.
مقامات پاکستان فردا با بورد اجرایی صندوق بین المللی پول ملاقات میکنند و انتظار میرود که این نهاد به پاکستان قرضهٔ سه میلیارد دالری را منظور کند تا این کشور به بحران اقتصادی موجود رسیدگی کند.
اسحاق دار گفت که با این پول عربستان، ذخایر تبادلات خارجی پاکستان که هفتهٔ گذشته به ۹.۶ میلیارد دالر رکود کرده بود، به ۱۱.۶ میلیارد دالر رسید.
این مقدار پول تنها برای پرداختهای یک ماههٔ واردات پاکستان تقریباً کفایت میکند.
وزیر مالیه پاکستان گفت که با این مقدار پول، اقتصاد پاکستان به سوی رشد گام خواهد برداشت.
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، با اظهار امتنان از عربستان سعودی گفت که واریز شدن این پول اعتماد عربستان را به تغییر اقتصادی پاکستان نشان میدهد.
این در حالی است که شریف در اوایل صدارتاش شکایت کرده بود که کشورهای جهان حاضر نیستند به پاکستان پول قرض بدهند. او گفته بود که با هر کشوری که تماس میگیرد، آنان فکر میکنند که "خیرات میخواهیم".
صندوق بین المللی پول در ماه جون توافق کرد که سه میلیارد دالر قرضه به پاکستان فراهم کند. پاکستان امیدوار است که این انکشاف، ضمانت مالی ۱.۱ میلیارد دالری این صندوق را نیز به ارمغان بیاورد.
این صندوق بین المللی به پاکستان گفته است که پیش از آنکه به این کشور قرضه فراهم کند، اسلام آباد باید از کشورهای دیگر کمکهای مالی به دست بیاورد، شماری از سبسایدیهای مردمی را از بین ببرد و فشارها را بر ارز خود کاهش داده و اجازه دهد که روپیهٔ پاکستان در مقابل دالر به گونهٔ آزاد تبادله شود.
با آنهم، حکومت پاکستان در بودجه سال جاری ۱.۰۷ تریلیون روپیه را برای پروژههای سبسایدی در نظر گرفته است، اقدامی که صندوق بین المللی پول بر آن انتقاد کرد.
پاکستان با کمبود نقدینگی مواجه بوده و اقتصاد این کشور در پرتگاه سقوط قرار دارد.