خبرگزاری دولتی عربستان سعودی روز چهارشنبه اول جنوری (۱۲ جدی) گزارش داد که شش شهروند ایران در آن کشور به جرم قاچاق مخدرات اعدام شدند.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، وزارت داخلهٔ عربستان بدون مشخص کردن تاریخ دقیق گفته است که این ایرانیها در شهر الدمام اعدام شدند.
خبرگزاری فرانسپرس آمار داده است که ۱۱۷ نفر در سال ۲۰۲۴ به جرم قاچاق مخدرات در عربستان سعودی اعدام شده اند.
مقامهای سعودی در سال ۲۰۲۳ کمپاین گستردهٔ مبارزه علیه مخدرات را راه اندازی کردند که یک سلسله حملات بر سلولهای قاچاقبران و بازداشتها شامل آن بود.
پس از آنکه عربستان سعودی دو سال پیش ممنوعیت بر اعدام قاچاقبران مخدرات را لغو کرد، اعدامهای مرتبط به قاچاق مواد مخدر در این کشور افزایش یافته است.
ریاض در جنوری ۲۰۱۶ میلادی پس از اینکه سفارت و قونسلگری عربستان در تهران، پایتخت ایران، و قونسلگری دیگر آن در شهر مشهد آماج حملهٔ معترضان قرار گرفت، روابط دپلوماتیک خود را با تهران قطع کرد.
حمله بر دفاتر دپلوماتیک عربستان سعودی اندکی پس از آن صورت گرفت که ریاض شیخ نمر باقر النمر، روحانی سرشناس شیعه، و ۴۶ نفر دیگر را اعدام کرد.
این دو کشور پس از هفت سال سردی روابط، در مارچ ۲۰۲۳ با میانجیگری چین توافق کردند تا سفارتهایشان را در پایتختهای دو کشور بازگشایی کنند و در سپتمبر همان سال سفیر عربستان سعودی به تهران و سفیر ایران به ریاض رسیدند.
بر اساس آمار سازمان عفو بین المللی، پس از چین و ایران، عربستان سعودی سومین کشور جهان است که بیشترین مجازات اعدام را در سال ۲۰۲۳ تطبیق کرده است.
گروههای مدافع حقوق بشر همواره از ریاض به خاطر تطبیق جزای اعدام انتقاد کرده اند. مقامهای عربستان سعودی استدلال میکنند که برای حفظ نظم عامه تطبیق مجازات اعدام ضروری است.
گروه