لینک های دسترسی

Breaking News

حقوق زنان افغان؛ میکانیزم مشورتی امریکا-افغان در واشنگتن افتتاح شد 


وزیر خارجهٔ ایالات متحده و نمایندۀ ایالات متحده برای زنان و دختران افغان و حقوق بشر امروز ۲۸ جولای (ششم اسد) میکانیزم مشورتی امریکا-افغان را افتتاح کردند؛ اقدامی که مقامات امریکایی را قادر خواهد ساخت بیشتر با زنان افغان و جامعهٔ مدنی افغانستان تعامل کنند.

انتونی بلینکن در این نشست که در انستتیوت صلح امریکا برگزار شده بود گفت که بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشر، طالبان در افغانستان گشت و گذار و سایر حقوق زنان را به گونهٔ سیستماتیک محدود کرده اند.

این در حالی است که حکومت طالبان از حدود یک سال به اینسو دروازه های مکاتب متوسطه و لیسه را تقریباً در تمام افغانستان به روی دختران مسدود کرده و بر زنان محدودیت‌های شدید وضع کرده اند.

آقای بلینکن گفت: "این دشوار است که دختران در خانه‌های خویش نشسته باشند اما برادران و پسران کاکا، ماما، خاله یا عمهٔ آنان تحصیل کنند."

آقای بلیکن گفته است که این میکانیزم جدید مقامات امریکایی را قادر خواهد ساخت تا بیشتر و موثرتر با زنان و جامعهٔ مدنی افغانستان تعامل کنند "تا از هدف مشترک ما برای یک افغانستانی که آیندهٔ آن توسط تمام مردمش رقم خورده باشد، حمایت صورت گیرد".

رینا امیری که از حامیان عمدهٔ حقوق زنان و دختران افغان است در این نشست گفت که در ایجاد این میکانیزم با سازمان‌های مختلف زنان افغان و فعالان حقوق زنان مشوره صورت گرفته است.

نمایندۀ ایالات متحده برای زنان و دختران افغان و حقوق بشر گفت: این میکانیزم متنوع خواهد بود، گروه‌های مختلف از افغان‌ها در خارج و داخل در آن دخیل خواهند بود که با حکومت امریکا به گونهٔ سیستماتیک بحث‌های دپلوماتیک خواهند داشت.

او افزود که میکانیزم مشورتی افراد مجرب، چهره‌های جدید و متخصصین بین المللی نیز شامل خواهند بود.

خانم امیری افزود که اکثریت کارمندان این میکانیزم زنان خواهند بود و صدای زنان و دختران افغان را به جهانیان خواهند رساند.

در نشست امروزی شماری از فعالان زن نیز حضور داشتند که ایجاد میکانیزم مشورتی را گام مهمی در رستای دفاع از حقوق زنان و دختران افغان خواندند.

پلوشه حسن، فعال حقوق زنان گفت که جامعهٔ جهانی باید برای وارد کردن فشار بر طالبان با کشورهای اسلامی کار کند تا آنان به زنان و دختران حق آموزش و مشارکت را بدهند.

به گفتهٔ فعالان افغانستان یگانه کشور اسلامی است که در آن دختران حق ندارند بالاتر از صنف ششم درس بخوانند.

اصیلا وردک، فعال حقوق زنان گفت که این میکانیزم در داخل افغانستان و بیرون این کشور در میان زنانی که در تبعید به سر می‌برند، نقش یک پل ارتباطی را خواهد داشت.

او تاکید کرد که با استفاده از این فرصت،‌ صدای اقلیت‌ها، زنان و جوانان شنیده شده و به جهانیان رسانیده خواهد شد.

زنان اشتراک کننده در این نشست اظهار امیدواری کردند تا با استفاده از این میکانیزم برای حفظ حقوق زنان افغان کارهای زیادی صورت گیرد.

این در حالی است که روز گذشته، گروهی از سناتوران امریکایی در آستانهٔ یک سالگی تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان طی نامه‌ای از منشی عمومی ملل متحد خواستند تا طالبان را به خاطر نقض متداوم حقوق بشر افغان‌ها و تاختن بر حقوق بشر بنیادی زنان و دختران حسابده قرار دهد.

XS
SM
MD
LG