انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان میگوید که در دو ماه گذشته، فعالیت حدود ۲۰۰ رسانه در کابل و دیگر ولایات این کشور متوقف شده است.
حجتالله مجددی، معاون این انجمن روز یکشنبه ۱۷ اکتوبر (۲۵ میزان) به صدای امریکا گفت که در تازهترین مورد رادیوی محلی سرحد در ولایت غور از فعالیت باز مانده است.
رادیو محلی سرحد، هفت سال پیش در ولایت غور ایجاد شد و مسوولان این رادیو گفته اند که آنان به دلیل "نبود بودجه، ترک پیهم کارکنان و خبرنگاران این رسانه و همچنان نبود انرژی برق" فعالیت این رادیو را متوقف کرده اند.
هفته گذشته نیز یگانه تلویزیون ورزشی در افغانستان فعالیت خود را متوقف کرد. مسوولان تلویزیون "۳سپورت"، دلیل توقف نشرات این رسانه را، وضع محدودیتها و مشکلات اقتصادی عنوان کرده بودند.
معاون انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان افزود: "یافتههای ما نشان میدهد که متاسفانه در دو ماه پسین، حدود ۲۰۰ رسانه، بیشتر به دلیل مشکلات اقتصادی و تعدادی معدودی به دلیل محدودیتهای وضع شده، نشرات خود را متوقف ساخته اند."
او افزود که بیشترین این رسانهها در ولایات بامیان و دایکندی از فعالیت باز مانده اند. به گفتۀ وی پیش از این، ۱۸ رسانه در این دو ولایت فعالیت داشت، اما در حال حاضر دو رسانه محلی در بامیان و دایکندی نشرات دارند.
آقای مجددی همچنین گفت که زمان نشرات رسانههایکه در حال حاضر در این کشور فعالیت دارند، "بسیار محدود" شده و آنان در وضعیت ناگوار اقتصادی به سر میبرند.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، وضعیت خبرنگاران و کارمندان رسانهها در این کشور از رهگذر اقتصادی و امنیتی وخیمتر شده است.
اتحادیه ملی ژورنالستان و خبرنگاران افغانستان، اخیراً با نشر گزارشی زیر نام بازتاب وضعیت کنونی خبرنگاران و کارمندان رسانهای در افغانستان وضعیت دست اندرکاران رسانهها را پس از تسلط طالبان در افغانستان بررسی کرده است.
این گزارش که بر اساس مصاحبه با ۱۳۷۹ خبرنگار و کارمند رسانه در ۲۸ ولایت افغانستان تهیه شده، حاکی از آن است که مصاحبه شوندگان به پیمانۀ گسترده از مصوونیت و آزادی کاری رسانهای و نیز فضای رو به وخامت فرا روی رسانهها در افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.
در این گزارش هراس و خطراتی که متوجه خبرنگاران زن است، به گونۀ ویژه برجسته شده است. بیش از ۶۷ درصد خبرنگاران و کارمندان رسانهها گفته اند که زندگی شان با تهدید روبرو است.
نهادهای حمایتکنندۀ رسانههای افغانستان هشدار میدهد که اگر به وضعیت اقتصادی رسانهها و فعالیت خبرنگاران در این کشور رسیدگی نشود، ممکن دستاوردهای دو دهۀ گذشته در بخش آزادی بیان در این کشور با مشکلات زیادی مواجه شود.
آنان از جامعه جهانی خواسته اند که باید در زمنیۀ فعالیت رسانهها و رشد آزادی بیان در این کشور تلاش کرده و رسانههای افغانستان را کمک مالی کنند.