لینک های دسترسی

Breaking News

عاملان سوختاندن قرآن در سویدن به ارتکاب 'جرم نفرت' متهم شدند


سلوان مومیکا، مرد سویدنی عراقی‌تبار که چند بار نسخۀ قرآن را به آتش کشید.
سلوان مومیکا، مرد سویدنی عراقی‌تبار که چند بار نسخۀ قرآن را به آتش کشید.

سارنوالان در سویدن روز چهارشنبه ۲۸ اگست (هفتم سنبله) دو مردی را که در سال ۲۰۲۳ نسخه‌های قرآن را در آن کشور به آتش کشیده بودند، به ارتکاب "جرم نفرت" متهم کردند.

انا هنکیو، سارنوال ارشد سویدن با نشر بیانیه‌ای گفته است که سلوان مومیکا، مسیحی عراقی‌تبار و سلوان نجم، همدست وی، چهار بار در سال ۲۰۲۳ اقدام به سوختان نسخه‌های قرآن کرده بودند.

در بیانیه آمده است: "این دو مرد به دلیل اظهارات شان در این چهار مورد و نیز رفتار شان با قرآن به گونه‌ای که به منظور ابراز تحقیر مسلمانان به دلیل ایمان‌شان بوده است، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته اند."

در اتهامنامه علیه آنان آمده است که این دو نفر به قرآن هتک حرمت کرده و آن را به آتش کشیدند و هزمان کم از کم در یک مورد در بیرون مسجد شهر استکهلم، سخنان تحقیرآمیزی دربارۀ مسلمانان بیان کردند.

هنکیو گفته است: "به نظر من، بیانات و اقدامات این دو مرد مشمول مقررات منع تحریک علیه یک گروه قومی یا ملی است و مهم است که این موضوع در محکمه رسیدگی شود."

به آتش کشیده شدن نسخه‌های قرآن در سویدن سبب خشم و اعتراض گستردۀ کشورهای اسلامی شد و روابط سویدن با چندین کشور اسلامی به تیرگی گرایید.

معترضان مسلمان در جولای ۲۰۲۳ دو بار بر سفارت سویدن در بغداد یورش بردند و دومین مورد در داخل محوطۀ این سفارت آتش افروختند.

ادارۀ استخبارات سویدن در اگست سال گذشته، سطح تهدیدات را بلند برد و آن کشور را "هدف اولویت‌بندی‌شدۀ" تهدید معرفی کرد.

حکومت سویدن سوختان قرآن را محکوم کرد اما گفت که قانون اساسی آن کشور حق آزادی بیان را محفوظ داشته است.

اوایل همین ماه، سارنوالان، رسموس پالودان، یک فعال راستگرای سویدنی دنمارکی‌تبار را که در سال ۲۰۲۲ نسخه‌ای از قرآن را در شهر مالمو در جنوب سویدن به آتش کشیده بود، به ارتکاب جرم نفرت متهم کردند.

محکمۀ سویدن در اکتوبر ۲۰۲۳ مردی را در پیوند به سوختاندن نسخۀ قرآن در سال ۲۰۲۰ به اتهام تحریک نفرت نژادی مجرم شناخت. این نخستین مورد در تاریخ سویدن بود که یک فرد به خاطر اهانت به قرآن مجرم شناخته شد.

گروه

XS
SM
MD
LG