لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان یک زن کانادایی افغان‌تبار را بازداشت کرده اند – واشنگتن پست


ندیمه نور
ندیمه نور

روزنامۀ واشنگتن پست از بازداشت ندیمه نور، یک زن کانادایی افغان‌تبار توسط طالبان خبر داده است.

بر اساس این گزارش، ندیمه نور ۳۸ ساله که حضور گسترده در رسانه‌های اجتماعی داشت و مصروف کارهای خیریه در افغانستان بود، در اواسط ماه گذشته میلادی از دفتر کارش توسط ماموران استخبارات طالبان بازداشت شده است.

داستان نور، برادر ندیمه گفته است طالبان تا اکنون نگفته اند که ندیمه را به کدام اتهام بازداشت کرده اند.

ندیمه نور در شبکه‌های اجتماعی به نام "پتینگره کاکی" هم مشهور است که در کنار بازتاب کارهای خیریه، ویدیوهای کمیدی و الهام بخش به ویژه در زمینۀ مبارزه برای حقوق زنان را نشر کرده و از برخی "رواج‌های ناپسند" انتقاد می‌کرد.

خانم نور در یک ویدیوی جدید و کوتاه که در شبکه‌های اجتماعی به پیمانۀ گسترده دست به دست شده است، از طالبان خواسته است که هنگام تردد با موترهای شان در شهر، میل تفنگ خود را به سوی مردم نگیرند تا مبادا کسی کشته یا زخمی نشود.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، مقام‌های طالبان ابتدا گفته بودند که ندیمه چند روز بعد رها خواهد شد، اما اکنون گفته اند که این زن کانادایی افغان‌تبار تا زمان تکمیل شدن تحقیقات در بازداشت خواهد بود.

یک مقام ارشد اداره استخبارات طالبان به روزنامه واشنگتن پست گفته است که او هم نمی‌داند ندیمه نور به چه دلیلی بازداشت شده اما به گفته وی، بسیاری غربی‌ها به ظن جاسوسی، قاچاق انسان و نداشتن اسناد لازم سفر توسط طالبان بازداشت می‌شوند.

یک مقام دیگر استخبارات طالبان به واشنگتن پست گفته است که خارجی‌های مقیم افغانستان زیر نظارت شدید این اداره قرار دارند. این مقام طالبان که نخواسته است نامش گرفته شود، به واشنگتن پست گفت: "ما تمام خبرنگاران را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنیم، نظارت می‌کنیم که کجا می‌روند. از هر صد نفری که خود را خبرنگار می‌خوانند، باور کنید که تنها سه یا چهار نفر آنان واقعاً خبرنگار اند."

این مقام طالبان که از بازداشت ندیمه نور با خبر است به واشنگتن پست گفته است که چنین بازداشت‌ها درسی برای تمام خارجی‌هایی است که در افغانستان کار می‌کنند، اما از مقررات این کشور پیروی نمی‌کنند. او گفته است که افغانستان یک کشور است و از خود قوانین و مقررات دارد.

اما یک دپلومات غربی مستقر در کابل به روزنامۀ واشنگتن پست گفته است که فقدان ارتباط رسمی میان بخش‌های مختلف حکومت طالبان، گردآوری معلومات را در مورد افراد بازداشت شده مشکل می‌سازد. این دپلومات گفته است که بیشتر بازداشت‌ها بدون جلب رسمی و اتهام صورت می‌گیرد.

در همین حال، وحیده امیری، یکی از فعالان که اعتراضات برای دادخواهی حقوق زنان را پس از به قدرت رسیدن طالبان تنظیم می‌کرد، در تویتر نگاشته است که یک هفته پیش، به دنبال ۱۷ روز حبس، از زندان طالبان رها شده است.

خانم امیری در مورد اینکه در زندان طالبان بر وی چه گذشته است، چیزی نگفته اما نگاشته است که کابوس‌های تلخ زندان در ذهن‌اش مجسم می‌شود.

در نزدیک به هفت ماه گذشته که طالبان بر افغانستان مسلط اند، بازداشت خبرنگاران، فعالان، استادان پوهنتون و تحلیلگران سیاسی منتقد از کارکردهای طالبان به گونۀ کم پیشینه افزایش یافته است.

در تازه ترین مورد، طالبان سه روز پیش سید باقر محسنی، استاد پوهنتون و تحلیلگر به شدت منتقد از طالبان را بازداشت کرد و پس از سروصداهای زیاد در شبکه‌های اجتماعی و راه اندازی فراخوان برای رهایی وی، آقای محسنی روز یکشنبه از بند طالبان رها شد.

واشنگتن پست گزارش داده است که در حال حاضر کم و بیش ۲۰ تن از فعالان زن در زندان‌های طالبان در بند به سر می‌برند و با وصف تقاضا و فشارهای فزایندۀ بین‌المللی، طالبان تا کنون از رهایی آنان امتناع ورزیده اند.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی پس از بازداشت ندیمه هشتگی ندیمه را رها کنید (#FreeNadima) را به راه انداخته اند.

XS
SM
MD
LG